Britene mener IE6 er sikkert nok

Britene mener IE6 er sikkert nok

Myndighetene nekter å vrake Internet Explorer 6 på grunn av sikkerhet.

Britene har laget en underskriftskampanje for å myndighetene i landet til å droppe bruken av Internet Explorer 6 (IE6). Den ni år gamle nettleseren er fortsatt utbredt, og

Nå har de fått svar fra regjeringen, som er alt annet enn oppløftende.

"Alt er sårbart"

- Det finnes ingen bevis på at brukerne blir mer sikre ved at vi bytter fra siste, lappede versjon av Internet Explorer, skriver regjeringen i sitt svar, som mener all programvare alltid vil være sårbar, og sannsynligvis mener IE6 der de bare nevner IE generelt.

Microsoft anbefaler selv sine kunder å oppgradere til IE7 eller IE8, men vil fortsette å støtte nettleseren frem til april 2014. Da avsluttes all støtte for Windows XP, hvor IE6 er en viktig enhet. Dermed mener britene at de er sikret.

- Fast oppdatering av programvaren vil hjelpe oss med å sikre oss fra de siste truslene, skriver regjeringen.

"IE8 er dyrt"

Regjeringen skylder også på økonomi.

- Å oppgradere våre systemer til IE8 kan bli en veldig stor operasjon. Å teste alle web-applikasjonene som vi bruker kan ta måneder, og kan koste mye for våre skattebetalere. Det er mer kostnadseffektivt å fortsette med IE6 og belage oss på andre tiltak, som brannmur og antivirus.

Brannmur og oppdateringer er langt fra nok for britene bak underskriftskampanjen, og myndighetene kan nok vente seg flere protester fra misfornøyde it-kyndige med slike svar.

Sikkerhet