Bruker Finn.no som fiskestang

Bruker Finn.no som fiskestang

Kriminelle prøver å få Finn.no-brukere til å gå i phishing-fella.

"Kjere kunde,Vi kontakter deg for e informere deg om at ver konto Review Team identifisert noen uvanlig aktivitet i kontoen din".

Slik starter en epost som har dukket opp i en mengde innbokser de siste dagene. Også Computerworld sin. Eposten har info@finn.no som avsender.

"Din tilgang til kontoen din forblir begrenset til dette problemet er l.st. Vi oppfordrer deg til e logge inn og utfmre trinnene nmdvendig e gjenopprette kontoen tilgang se snart som mulig" fortsetter den dårlig skrevne eposten.

Fisker opplysninger

Dette bør være nok for mange til å forstå at dette er epost som burde havnet i søppelpost-boksen. I tillegg viser lenken i eposten til et helt annet domene enn finn.no, som lenken påstår å føre deg til.

- Det er ikke Finn.no som har sendt ut disse e-postene, sier ikke overraskende administrerende direktør i Finn.no, Vangen Jordet, til VG Nett.

Siden lenken fører deg til ber om personlige opplysninger, og det hele dreier seg altså om klassisk nettfiske, eller phishing.

Finn.no advarer

- Det er veldig leit at vi misbrukes på denne måten. Vi kommer til å legge ut en advarsel til våre kunder om dette. Folk må vite at e-posten ikke kommer fra Finn.no, sier Jordet.

Og ganske riktig. Mandag morgen kan man lese blant annet følgende øverst på Finn.no:

"Ikke svar på e-posten, ikke klikk på linker eller oppgi personlige opplysninger som personnummer, passord eller lignende."

Les om:

Sikkerhet