- Bryr seg ikke om nettkriminalitet

- Bryr seg ikke om nettkriminalitet

Norske bedrifter tror de er uinteressante for kriminelle og gir blaffen i sikkerheten.

Norske bedrifter med inntil hundre ansatte har blitt undersøkt om sine sikringstiltak mot nettkriminalitet. Både den it-ansvarlige og de ansatte er blitt spurt om bruken av nettet og de utfordringer det medfører i en analyse foretatt av Trend Micro med 110 it-ansvarlige og 303 ansatte.

Det som særlig interesserer er surfing på nettet med jobbens pc i og utenfor arbeidstiden.

Ansatte ubekymret

- 65 prosent av de ansatte svarer at de ikke er bekymret for nettkriminalitet, sier Thomas Ludvik Næss, leder i Trend Micro Norge.

40 prosent av de it-ansvarlige føler seg trygge på at de sikkerhetstiltakene de har gjort er tilstrekkelige mens 21 prosent er bekymret for sikringstiltakenes evne til å stå i mot den stadig voksende kriminaliteten.

Skal man tro analysefirmaet Gartner vil sikkerhetsbudsjettet vokse neste år selv om it-budsjettet krymper på grunn av den finansielle situasjonen.

- Bedrifter bør innse at nye trusler og sårbarheter kan medføre at sikkerhetsbruken overskrider budsjettet, sier analytiker Rugerro Contu i Gartner.

Bruken av sikkerhetsprogramvare krever ressurser. Det er blitt umulig å oppgradere bedriftenes maskiner med alle de nye variantene av virus og farlige nettsteder. Derfor har sikkerhetsleverandørene påtatt seg å sjekke signaturer og farlige nettadresser. Konsekvensen er at de it-ansvarlige ikke er bekymret for ressursbruken.

- 54 prosent er positive mens 33 prosent er veldig positive med hensyn til hvor liten effekt sikkerhetsløsningen har på it-ressursene. For tre år siden var bildet et annet, fortsetter Thomas Ludvik Næss.

Les videre på neste side!

Les om:

Sikkerhet