BSA ber bedriftsledere skjerpe seg

BSA ber bedriftsledere skjerpe seg

Ett av fem norske selskaper har ulovlig installert programvare.

En av fem norske bedrifter har oppdaget ulovlig installert programvare i løpet av de to siste årene, og samme antall har ingen regelmessig kontroll for å sikre at programvaresituasjonen i bedriften er tilfredsstillende og lovlig.

Det viser en undersøkelse Respons Analyse har gjennomført på vegne av Business Software Alliance (BSA) i Norge.

Vet ikke

To av fem vet ikke hvorvidt det er oppdaget ulovlig installert programvare i løpet av de siste to årene. Samtidig erkjenner ni av ti at det er ledelsen som er ansvarlig for at lisenssituasjonen i ledelsen er tilfredsstillende og lovlig.

BSAs norgessjef Thor B. Mosaker ber om skjerpings.

- Norske bedriftsledere må bli mer bevisst de farer og ulemper ulovlig programvare representerer. De eksponerer ikke kun seg selv og kundene for fare, de risikerer også å måtte børe med fengsel og økonomisk erstatning, sier han i en pressemelding.

Klare retningslinjer

Tre av fem er klare over at det er en strafferamme på tre år og/eller økonomisk erstatning for grove brudd på åndsverksloven, viser undersøkelsen. Men ni av ti kjenner ingen som er tatt for noe slikt.

Tre av fire bedrifter oppgir å ha helt klare retningslinjer for de ansatte når det gjelder nedlasting av programvare fra nettet og ulovlig kopiering.

Les om:

Sikkerhet