BSA på krigsstien

BSA på krigsstien

Så langt i år har tre dataforhandlere betalt erstatning for å ha solgt ulovlig kopiert programvare etter at Business Software Alliance fikk ferten av dem.

En dataforhandler i Nordland er nylig tatt for å ha solgt pc-er med ulovlig kopiert programvare. Forhandleren må nå ut med en erstatning på 350.000 kroner.

Dataforhandleren ble avslørt etter tips fra en kunde som fattet mistanke da han fikk problemer med programvaren som var forhåndsinstallert i datamaskinen, skriver BSA i en pressemelding.

- Vi har den siste tiden fått inn en rekke slike tips fra folk som mistenker at de har fått installert piratkopiert programvare i sine maskiner, sier formann i Business Software Alliance (BSA) Norge, Eilert Hanoa.

I løpet av våren og sommeren har flere forhandlere blitt tatt etter tips fra publikum. I sommer måtte en forhandler i Aust-Agder ut med 350.000 kroner, og i vår måtte en forhandler i Drammensområdet ut med 177.000 kroner i erstatning.

LES OGSÅ: Norge dårligst i Norden

- Det har blitt foretatt en rekke aksjoner mot forhandlere denne våren og sommeren. Aksjonene skjer på bakgrunn av tips vi mottar. Det er derfor svært viktig at alle som har mistanke om ulovligheter melder fra til oss, sier Hanoa.

Ifølge en undersøkelse fra IDC ligger Norge dårligst an blant de skandinaviske landene når det gjelder andelen piratkopiert programvare.

BSA er programvarebransjens vakthund som overvåker og innrapporterer bruk, kjøp og salg av ulovlig kopiert programvare.

Les om:

Sikkerhet