Bush må ta vare på eposten sin

Bush må ta vare på eposten sin

Det hvite hus liker å overvåke andre, men ikke å bli overvåket selv.

En føderal dommer har bestemt at også eposter til Det hvite hus må lagres over lang tid. Dette liker ikke Bush og hans medarbeidere.

Det var denne uken at dommeren Henry Kennedy avgjorde at ikke Det hvite hus har enerett på å fjerne epost. Ifølge USAs lovgivning på dette området må epost oppbevares, men landets øverste innstans mener de skal ha unntak.

To borgerrettorganisasjoner, Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW) og National Security Archive, startet en rettssak fordi de mener Det hvite hus har fjernet minst fem millioner eposter, og dermed har brutt de føderale lovene, skriver Associated Press

Ifølge Federal Records Act må alle offentlige dokumenter lagres, og kan ikke fjernes uten godkjenning av USAs øverste arkivar. Tidligere hadde Det hvite hus sendt en forklaring hvor de ønsker at rettssaken droppes mot løftet at lagringstapes skal tas vare på.

Men dommeren Kennedy syntes ikke at denne forklaringen er godt nok.

Advokatene til begge borgerrettsorganisasjoner er fornøyde med resultatet, som støtter dem i kampen om å hente opp all epostkommunikasjon fra USAs presidentkontor. Det hvite hus sluttet i 2003 med lagring av epost.

LES OGSÅ: Ballmer ambassadør i Kina?

Les om:

Sikkerhet