Bytt bank på et blunk

Bytt bank på et blunk

Ny løsning fra EDB kan endre bankmarkedet.

En forskrift fra Finansdepartementet i april i år gjorde det mulig å utvikle løsninger for å bytte bank på nettet.

EDB har inngått et samarbeid med BN Bank for å utvikle en slik løsning. Den er nå et realitet.

BankID og kodekalkulator godtas nå som legitimasjon, og er dermed nok for å underskrive en kontrakt med banken. Norge skal ifølge EDB være først i verden med en slik løsning.

Kan bidrat til flere bytter

- Dette markerer en viktig milepæl i norsk bankhistorie, sier bank- og finansansvarlig Wiljar Nesse i EDB i en pressemelding.

Tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon viser at hele 68 prosent av norske bankkunder vurderte å bytte bank i 2008, men at kun seks prosent faktisk gjorde det.

- Å opprette et kundeforhold er en tidkrevende prosess, og vi ser at svært få bytter bank selv om mange ønsker det. Nå blir prosessen med bankbytte mye enklere både for kunder og banker. Dette bidrar til å legge forholdene til rette for økt konkurranse i det norske bankmarkedet og vi tror antall nordmenn som bytter bank vil stige når løsningen tas i bruk over hele landet, fortsetter Nesse.

Tar sekunder

En demo av hvordan løsningen fungerer i praksis kan du prøve her.

EDB beskriver løsningen slik:

"Ved å legge inn kundedata i et kryptert skjema i nettleseren vil banken direkte opprette en bankavtale for den nye kunden, som får opp avtalen i sitt BankID-bilde og signerer ved hjelp av kodekalkulatoren. Avtalen kan lagres lokalt på egen datamaskin, og vil også kunne lastes ned på et senere tidspunkt. Etter avtaleinngåelse er tjenestene i nettbanken umiddelbart tilgjengelige for kunden når man logger seg inn. Bankbytte som tok dager tar nå sekunder."

Sikkerhet