Check Point hindrer datalekkasjer

Check Point hindrer datalekkasjer

Sensitive data på vei ut av bedriften via for eksempel usb-porter kan effektivt stoppes ved hjelp av Pointsec Protector.

Pointsec Protector fra Check Point er en sentral sikkerhetsløsning som administrator kan rulle sømløst ut på bedriftens klientmaskiner. Programvaren kan skreddersys til å passe bedriftens policy om hva som skal være lov å koble til hver enkelt pc. Dermed er det mulig å for eksempel definere at kun sertifiserte usb-baserte minnepinner skal kunne brukes.

– Mange har i dag en stor utfordring med å kontrollere data som går inn og ut av brukernes maskiner, sier Leif Sundsbø i Check Point til Nettverk & amp; Kommunikasjon.

Ved hjelp av den portkontrollerende programvaren kan man også definere hvilke typer filer som skal kunne overføres den ene eller den andre veien. Løsningen kan kobles mot Active Directory for å administrere hele grupper. Videre er det mulig å for eksempel nekte tilkobling av iPod-enheter, digitale kameraer og alt som ikke er jobbrelatert.

– Vi kan også påtvinge virussjekk ved tilkobling av usb-enheter, samt styre bruk av trådløse nettverk, sier Sundsbø. Pointsec Protector kan ellers kryptere filer, slik at de ikke kan leses dersom man for eksempel skulle miste en minnepinne utenfor bedriften. En smart funksjon gjør det dessuten mulig å kryptere halve minnepinnen slik at bedriftens data er vel forvart. Dermed kan den samme minnepinnen brukes til både jobb og fritid.

Den sentralt administrerte programvaren finner også visse typer keyloggere. Verktøyet kan imidlertid ikke kryptere maskinenes disker, til det har selskapet en annen programvare. Ifølge Sundsbø vil dette mest trolig smelte sammen et stykke lengre frem i tid. Han påpeker også viktigheten av å ha en klar strategi for denne typen sikkerhet.

LES OGSÅ: Sikrer bedriftens endepunkter

Sikkerhet