Check Point vil levere total sikkerhet

Check Point vil levere total sikkerhet

Nye bokser skal gjøre det enkelt å sikre både større virksomheter og avdelingskontorer.

Enkelhet, men full sikkerhet likevel, lover Check Point med sine nye enheter i serien UTM-1. De skal inneholde alt hva middels til store virksomheter kan ønske seg innen sikkerhet. Kombinert med abonnement på oppdateringer av anti-malware bruker Check Point navnet «Total Security».

Hensikten er at du med én maskinvareenhet skal kunne erstatte flere enkeltstående enheter, ofte fra forskjellige leverandører.

De nye UTM-1-enhetene håndterer brannmur, IPSec VPN, innbruddshindring (IPS), SSL-VPN, Smartcenter sentral administrasjon, Check Points Smart Portal og tilgang til LDAP brukerkontoer i grunnutrustningen. Så kan du velge å kjøpe antivirus, URL-filtrering, e-post-filtrering og Check Points Smart Defence rådgivningstjenester. Flere funksjoner skal komme til utover året.

De tre nye modellene er UTM-1 270 med brannmur på 400 megabit per sekund, UTM-1 570 med brannmur på 1,1 gigabit per sekund og UTM-1 3070 som har en brannmur med ytelse på 4,5 gigabit per sekund. Med dette øker Check Point maksimalytelsen for sine UTM-enheter fra 2,4 gigabit per sekund.

Prisene vil starte på rundt 24 000, 42 500 og 120 000 kroner for de tre modellene.

Enkel installasjon

Check Point hevder at du med UTM-1 Total Security oppnår maksimal beskyttelse på under ti minutter rett ut av boksen. De ti minuttene skal være tiden det tar for en teknisk lite kyndig å sette opp og konfigurere enheten: Koble til og slå på strømmen, følg veiviseren, start Smartcenter administrasjonsgrensesnitt.

UTM-1 er satt opp med Check Points kjente brannmur med ferdige oppsett for hundrevis av protokoller, applikasjoner og tjenester. Signaturbasert antivirus og antispyware i tillegg til beskyttelse mot unormal oppførsel skal sørge for å håndtere skadelig kode på gateway-nivå. Antivirus-skanning foregår i sanntid på POP3, SMTP, FTP og HTTP.

I tillegg har UTM-1 ifølge Check Point seks forskjellige dimensjoner for beskyttelse av meldingssikkerheten. En egen integrert IPS for e-post håndterer angrep mot meldingsinfrastrukturen, virus og annen skadelig kode og avanserte former for spam. UTM-1 benytter IP-reputation based blocking – at avsenders IP-adresse blir slått opp mot lister med kjente spamsendere.

I tillegg er den utstyrt med mønstergjenkjenning for å kunne håndtere avansert spam, som for eksempel bildebaserte meldinger.

Når det gjelder VPN, skal du med UTM-1-enheter slippe å sette opp forbindelser node til node manuelt. I ett steg skal enhetene på for eksempel forskjellig avdelingskontorer automatisk kunne finne hverandre og sette opp brukere.

Redundans og høy tilgjengelighet er viktig. Dersom du velger å kjøpe to enheter for å ha en redundant løsning, så vil den andre enheten koste 80 prosent av den første. Det vil si at med den nye UTM-1 270 er det nå mulig å kjøpe et HA cluster for under 50 000 kroner uten vedlikehold.

Kraftpakker

Check Point har også lansert to nye Power-1-enheter. Disse enhetene har betydelig høyere ytelse og noe mindre funksjonalitet enn UTM-1, og er beregnet til å stå som gateway i kanten av nettet. Power-1 inneholder brannmur, VPN og innbruddshindring med Check Points Smart Defence-tjenester. Disse enhetene er beregnet for større virksomheter, altså «enterprise class».

Brannmuren i Power-1 5070 yter 9 gigabit per sekund og har åtte Gigabit Ethernet-porter. Med tilleggskort kan det utvides med fire porter til. Power-1 9070 har en brannmurytelse på 14 gigabit per sekund, IPS-ytelse på 6,1 gigabit per sekund og har åtte Gigabit Ethernet-porter som kan utvides med åtte til.

5070 har uttagbar harddisk og to hotswap strømforsyninger, mens 9070 har to disker og samme strømforsyninger. Begge modellene har gigabit synk-porter og administrasjonsporter. Prisene starter i underkant av 250 000 kroner.

Check Point gjør et poeng av at alle løsningene deres kan administreres fra ett og samme administrasjonskonsoll, fra SOHO-enheter opp til enterprise-enheter, uavhengig om maskinvaren er fra Check Point selv, Nokia, IBM, Crossbeam, Sun eller andre.

Les om:

Sikkerhet