Cisco over det hele

Cisco over det hele

Cisco kaster ut Linksys-navnet og satser friskt på nye løsninger innenfor sine to nyopprettede Small Business-familier.

Etter at Cisco kjøpte Linksys har de operert med en noe uklar strategi når det gjelder integreringen med andre typiske Cisco-løsninger. Nå har omsider selskapet valgt å vrake Linksys-navnet helt. Fremover vil de konsentrere seg om tre områder for sine produkter og løsninger.

I tillegg til å selvsagt videreføre den mer omfattende og forholdsvis dyre plattformen for de store bedriftene, har de nå opprettet Small Business Series og Small Business Pro Series.

I Small Business Series finner vi primært enkle frittstående løsninger innenfor lagring, svtisjing, trådløst og video. Her har nykommeren PVC 300 nå blitt lansert. Dette er et overvåkingskamera som er tenkt å monteres i taket. Via den medfølgende administrasjonsprogramvaren kan man håndtere opptil 16 slike kameraer.

Man kan definere bevegelsesdeteksjon, sende bilder ved ulike hendelser og rotere kameraer. Maksimal oppløsning er 640 x 480 punkter og man kan operere med toveis lyd. Optikken som brukes er fra Sony og det er ellers støtte for PoE (Power over Ethernet).

PVC 300 er et nytt overvåkingskamera fra Cisco. Via det medfølgende programmet kan man styre inntil 16 kameraer.

Cisco Small Business Pro-serien består mer av løsninger som integreres i en totalløsning. Her har selskapet nylig lansert SA 500 Series - alt-i-ett sikkerhetsløsninger for bedrifter med inntil 100 ansatte. I tillegg til brannmur og VPN-støtte, kan man her velge å aktivere Trend Micro ProtectLink Gateway. Denne stopper søppelpost, usikre nettsider og eventuelle inntrengere.

Man kan også legge på VeriSign Identity Protection som genererer engangspassord til mobile enheter. SA 500 kommer i tre utgaver, avhengig av ytelsesbehov, antall SSL-brukere og om trådløst 802.11n er integrert eller ikke. Ytelsen kan være på inntil 300 Mbps, og man kan operere med Inntil 100 samtidige VPN-forbindelser, eller 25 SSL VPN samtidige forbindelser.

Ellers er modellene utstyrt med fire LAN-porter (10/100/1000 Mbps), USB-port og en ekstra Ethernet-port som valgfritt kan settes opp som LAN, WAN eller DMZ-port. Prisen for SA 500 Series starter på 3200 kroner. Ifølge Hans-Petter Hansen i Cisco, er en ny modell (SA 560) på trappene og lanseres om ikke så lenge.

Installasjon og vedlikehold kan gjøres via egen nettleser eller via Cisco Configuration Assistant (CCA), som kan lastes ned gratis. Nye CCA v2.1 er en del av Ciscos Smart Business Communications System, myntet på små og mellomstore bedrifter som ønsker komplette og sikre kommunikasjonsløsninger for data, tale og video.

CCA v2.1 støtter også tredjeparts applikasjoner, som blant annet monitorerings- og analyseverktøy.

- Vi har også lansert en ny telefonserie i vår Small Business Pro-serie. Disse har fått støtte for wideband-basert lyd og kan dessuten benyttes med en hvilken som helst SIP-basert sentral, sier Hansen til Nettverk & Kommunikasjon.

De nye SPA 500-telefonene kommer i fem forskjellige utgaver, avhengig av hvor mange samtidige linjer man ønsker, samt størrelse på LCD-displayet. Apparatene har to-ports integrert svitsj og støtte for PoE. De kan utvides via en ekspansjonsmodul som har 32 programmerbare hurtigvalgsnummer. Til sammen kan to SPA 500-ekspansjonsmoduler kobles sammen for totalt 64 programmerbare hurtigvalgsnummer.

De nye telefonene kan brukes mot Cisco IP-PBX SPA9000 for inntil 16 brukere, sammen med Cisco UC-500 plattformen for inntil 64 brukere eller som en hosted IPT-løsning over OpenSource SIP. Prisen for de nye telefonene ligger på mellom 800 og 1400 kroner.

Sikkerhet