Computerlinks åpner i Bergen

Computerlinks åpner i Bergen

Computerlinks er fornøyd med 2009 så langt og åpner nytt avdelingskontor i Bergen.

Computerlinks åpner nytt kontor i Bergen. Etter planen skal det nye avdelingskontoret, som blir sikkerhetsdistributørens første, være oppe og gå i løpet av september.

Paul Rasmussen, administrerende direktør for Computerlinks i Norge, forteller at bakgrunnen for at distributøren nå etablerer seg på vestlandet både er en strategisk og praktisk beslutning.

- For oss vil det være veldig bra å ha et kontor der. Vi har mye bra butikk på vestlandet, og da er det avgjørende med lokal tilstedeværelse som kan understøtte forretningene våre der, sier han.

Selve lokalene ennå ikke på plass, men Rasmussen forteller at de har flere alternativer i kikkerten. Ifølge Rasmussen er ikke ambisjonene å bygge opp noe kjempekontor.

- Men kontoret blir et brohode på vestlandet, og vi kommer til å ha et par mann der i overskuelig fremtid. Men om vi blir nødt til å øke gjør vi selvfølgelig det, sier han.

Morten Nilsson og Øyvind Mattland, som begge kommer fra Heath Comm, blir ansvarlige for den nye avdelingen.

- De er to veldig bra karer som har kompetanse på mange av produktene våre fra før, og som kjenner det lokale markedet, sier han.

- Ingen bekymringer

Computerlinks presenterte nylig sine resultater for fjoråret.

I 2008 hadde distributøren en omsetning på 537,5 millioner euro, tilsvarende omtrent 5 milliarder norske kroner. Det er en økning på 14,6 prosent fra 2007. Salgsveksten gikk imidlertid tilbake til 10,8 prosent i andre halvdel av 2008.

Resultatet før skatt og avgifter falt med 15,3 prosent til 19,2 millioner euro, eller om lag 166,4 millioner kroner. Det inkluderer 2 millioner euro i utgifter knyttet til overtakelsen.

I en pressemelding heter det at Computerlinks står godt rustet i den vanskelige markedssituasjonen, men det advares likevel om at både topp- og bunnlinjen vil være under sterkere press i år.

Regnskapstallene for Computerlinks i Norge er ennå ikke klare, men Rasmussen anslår at selskapet omsatte for rundt 185 millioner kroner i 2008, en økning fra rundt 150 millioner fra året før.

Han er fornøyd med 2009 så langt, og sier distributøren har hatt like mange transaksjoner i år som i fjor.

- Det eneste som varierer er størrelsen på transaksjonene. Vi følger budsjettene hele veien til tross for et relativt svakt februar, men det har tatt seg inn. Nå ligger vi der vi skal være og har ingen bekymringer for øyeblikket.

Sikkerhet