Conficker herjer videre

Conficker herjer videre

Den eldgamle ormen infiserer fortsatt 50.000 daglig. Gigantselskapene på Fortune 1000 er tungt infisert.

September 2008. Microsoft roper uvanlig høyt varsku: Oppdater Windows eller bli ormemat.

Mai 2009, åtte måneder, flere ormgenerasjoner og hauger av mediedekning senere (dette er for eksempel den 23. saken hvor ormen er nevnt i Computerworld), har Conficker/Downadup fremdeles nok å gumle på.

For ifølge sikkerhetsselskapet Symantec infiseres 50.000 pc-er daglig, melder Computerworld USA. India, USA og Brasil er hardest rammet.

Suser avgårde

- Mye av mediehypen ser ut til å ha død rundt Conficker, men den er fremdeles ute og sprer seg vidt og bredt, sier Symantec i en sikkerhetsblogg.

Ifølge sikkerhetseksperter er millioner infisert av den glupske ormen. Den beveger seg dermed mot å bli verdens største botnett.

- Vi kan se at selskaper bokstavelig talt bruker millioner av dollar på utstyr for å unngå infeksjoner, sier administrerende direktør i Support Intelligence og medlem i Conficker Working Group.

- Det er virkelig vrient og virkelig dyrt, og selskapene sliter med å stoppe den.

Den feite ormen

Selskapet har satt opp såkalt synkehull-servere for å få frem infeksjonstall, og kommet frem til at mange selskaper på Fortune 1000-lista, altså USAs 1000 største selskaper sortert etter inntekt, er infisert.

- Alle har blitt truffet. Til og med Microsoft har fremdeles infeksjoner, hevder han.

Gigant-botnettet Conficker utgjør, har foreløpig ikke gjort dramatisk ugang. Men botnettet vokser seg fremdeles feitere.

- Det er et betydelig botnett. Det har ikke utrettett noe stort ennå, men det har heller ikke forsvunnet, sier Andre Deimino, gründer av Shadowserver-stiftelsen og medlem av Conficker Working Group.

- Helbredelsen må skyte fart.

Les om:

Sikkerhet