Dansk forsikring dekker hacking

Dansk forsikring dekker hacking

Dekker ting som virus, nettbank-innbrudd og datasabotasje for danske småbedrifter.

Det er selskapet Codan som har sett at det er et marked for hackerforsikringer i det danske bedriftsmarkedet, skriver Computerworld i Danmark.

Selskapet ønsker ikke hvor mange penger selskapet eventuelt har betalt ut så langt til dem med hackerforsikring, eller hvor mange skademeldinger de har fått. Forsikringen er ment for små- og mellomstore bedrifter, som ikke har like svære forsikringspakker som storbedriftene, som gjerne også dekker digitale tap.

Dekningsområde

Ifølge betingelsene dekkes nettbankinnbrudd hos danske pengeinstitusjoner, «rimelige meromkostninger til fjerning av virus og til reproduksjon eller gjenetablering av data ved virusinfeksjon i sikredes programvare (?)», meromkostning på tilsvarende vis ved datasabotasje og eventuelt omkostningene for å fastslå årsak og tap.

De angrepne datasystemene må være i Danmark, men det spiller ingen rolle hvor angriper er.

Har eksistert i årevis

Det er ingen i Danmark (eller Norge for den saks skyld, og sikkert ikke Aserbajdsjan heller) som egentlig vet hvor stort problem hackere er for bedrifter.

– Codan er for å innføre en meldeplikt for it-kriminalitet, da ingen i dag har et presist overblikk over utfordringene på området, sier selskapsdirektør i Codan, Anders Hestbech.

Det er kanskje ikke allment velkjent, men også i år 2000 fantes det nettforsikringer. Danske Lloyd dekket for eksempel opp mot 785 millioner koner. Codan hadde også et slikt tilbud den gangen, men det produktet har aldri blitt markedsført og heller aldri solgt.

Les om:

Sikkerhet