Datakrim lønner seg

Datakrim lønner seg

Ferske tall fra FBI viser at svindel og annen datakrim er lukrativt.

Internettkriminelle stortrives over dammen, viser den ferske årsrapporten fra FBIs Internet Crime Complaint Center.

Amerikanske forbrukere leverte i 2006 inn 207 492 klager om internett-kriminalitet og rapporterte tap på 198 millioner dollar. Svindel ved nett-aukasjoner topper listen av forbrytelser. Hele 44 prosent av klagene gjelder slik svindel, som kan være at man slett ikke får det man har betalt for. På andreplassen følger uleverte varer, som er tema i 19 prosent av klagene, ifølge The Register.

LES OGSÅ: Selger ødeleggelse til høystbydende

Såkalt nigerianske svindelbrev lokker fortsatt en og annen grådig tåpe i fella. Talløse prinser fra den afrikanske vestkysten kostet de lettlurte 5100 dollar i snitt. En annen notorisk og grotesk svindelmetode som dukket opp i fjor var epostbrev der mottakeren trues med drap per leiemorder, hvis ikke en større sum innbetales til avsenderens konto. 115 amerikanere klaget på slik utpressing.

Seks av ti svindelforsøk ble utført av menn mellom 30 og 50, hvorav halvparten med bopæl i California, New York, Florida, Texas, Illinois, Pennsylvania og Tennessee. Her finner du FBIs råd om hvordan du skal unngå svindelfellene på nettet.

Les om:

Sikkerhet