De skal sikre Facebook

De skal sikre Facebook

Trend Micro og F-Secure har inngått partnerskap med verdens største sosiale nettsamfunn.

Med den enorme mengden lenker, video og bilder som deles på Facebook hver eneste dag kan det være vanskelig å unngå å klikke seg inn på en eller annen styggedom.

Og selv om det slettes ikke er noen hemmelighet at populariteten til sosiale medier har gitt skadevare en svært effektiv formidlingskanal å boltre seg i, så er ikke alle brukerne like flinke til å beskytte seg på sin egen datamaskin. Det er ikke så merkelig, for god sikkerhet er vanskelig nok å opprettholde selv for superbruker og it-profesjonelle.

Nå har Facebook inngått partnerskap med to av de mest kjente sikkerhetsaktørene i bransjen, F-Secure og Trend Micro.

Sammen skal de legge ut anti-skadevare direkte inn i fjesboka på backend.

- Målet vårt er å gjøre det enklere for folk å finne og bruke den rette teknologien for å beskytte sine enheter, skriver Chetan Gowda i Facebooks sikkerhetsteam.

Løsningen fungerer slik at dersom den integrerte skanneren oppdager skadevare på enheten du bruker til Facebook får du en melding (Facebook kaller det en «anbefaling») om å laste ned anti-skadevare fra F-Secure eller Trend Micros Housecall-programvare.

Du kan velge om å enten takke nei eller laste ned. Takker du nei vil meldingen etter sigende dukke opp igjen, jevnt og trutt. Såfremt du ikke fjerner eventuell skadevare med en annen applikasjon enn de som tilbys via Facebook, selvsagt.

Det er da også viktig å huske på at det finnes ingen skadevareskanner som kan oppdage og fjerne all skadevare, og det samme gjelder for F-Secure og Trend Micros Housecall.

- Hvert produkt inneholder forskjellige signaturer og er egnet til ulike typer trusler. Så vi anbefaler å prøve det anbefalte produktet selv om du allerede har antivirus eller lignende program på maskinen din, skriver Gowda.

Dersom du velger å laste ned programvaren vil denne skanne enheten og fjerne skadevaren.

Sikkerhet