De største truslene for 2013

De største truslene for 2013

Symantec har satt sammen en liste over fem sikkerhetsproblemer som vil forme det kommende året.

- Det er fortsatt penger som til syvende og sist er målet. Den mobile verdenen vokser raskere og raskere, samtidig som mer informasjon håndteres på mobile enheter. Dette gjør at de blir et attraktiv mål, sier Per Hellquist, sikkerhetsekspert ved Symantec til Computer Sweden.

Selskapet har samlet inn synspunkter og meninger fra sikkerhetseksperter fra hele verden. Resultatet er en liste med fem sikkerhetstrusler for 2013:

  • Nett-konflikter mellom ulike land
  • Ransomware (kidnapping av filer og utpressing)
  • Spam i programmer på mobiltelefoner
  • Trusler via sosiale medier
  • Skyen og mobile enheter

- Skyen har det vært mye snakk om, og det skjer fortsatt mye på dette området. Sikkerhet er fortsatt i stor grad knyttet til formidling av informasjon, det vil si i hvilken grad den forlater selskapet. Nettleseren er den svakeste linken, hvor man kan få til en midlertidig lagring, sier Hellquist.

Selskaper er utsatt

En viktig ting å tenke på ifølge Hellquist, er at du som privatperson ikke føler du sitter på sensitiv informasjon. Hvis du gjør det, kan en hacker se på deg som et attraktivt mål i jakten på informasjon. Via for eksempel sosiale medier kan hackere søke seg først til én ansatt, og deretter jobbe seg videre inn i selskapet.

- For enkeltpersoner er det lommeboken og kanskje e-posten som er det mest attraktive. Når det gjelder selskap er det målrettede angrep som er det største problemet. Jeg har hørt om at selskaper som har fått sendt inn trojanere flere ganger om dagen, sier Hellquist.

Et punkt på listen som skiller seg ut fra de andre, er nettkonflikter.

- I en eskalerende situasjon er det naturlig å henvende seg til infrastruktur. Mange systemer er koblet til nettverket , noe som bidrar til en sikkerhetsproblem, avslutter Hellquist.

Les om:

Sikkerhet