Dell sikrer seg Secureworks

Dell sikrer seg Secureworks

Kjøper partner som spesialiserer seg på sikkerhet i skyen.

Sikkerhetsselskapet Secureworks utgjør den nyeste investeringen til Dell.

Det amerikanske leverandøren av sikkerhetstjenester i nettskyen, har blant annet flere store bank- og kredittselskaper på kundelisten, som teller over 2900 selskaper.

Dell og Secureworks har allerede vært samarbeidspartnere en periode, og offentliggjorde for kort tid siden planer om å lansere en felles sikkerhetsløsning for små og mellomstore bedrifter.

Flere oppkjøp

Oppkjøpet av Secureworks er Dells andre på få uker. Datalagringsselskapet Compellent Technologies ble kjøpt av Dell i desember, med en prislapp på 820 millioner dollar.

Også Secureworks selv har foretatt viktige investeringer det siste året, og selskapet kjøpte blant annet opp Verisigns sikkerhetsservice-del og DNS Limited i 2010.

Som leverandør av sikkerhetsservice-tjenester tilhører Secureworks et segment som spås kraftig vekst av analyseselskapet Gartner i tiden som kommer. Dell er heller ikke det eneste selskapet som satser på sikkerhet for tiden, for eksempel kjøpte Intel opp antivirusselskapet Mcafee i august i fjor.'

Forventer vekst

- Hyppigheten og nivået på angrep av teknologisk infrastruktur og forsøk på å få tilgang til data krever pålitelig, dyktig og innovativ informasjonssikkerhet, sier Dell-sjef Peter Altabef på selskapets nettsider.

- Secureworks er en velkjent industrileder innen tjenester for informasjonssikkerhet, og deres tilbud og ekspertise vil umiddelbart øke løsningsportefolioen vår.

Representanter for Secureworks ser på oppkjøpet som en mulighet for videre vekst.

- Dells globale utstrekning og kundeforhold utgjør en enorm mulighet for rask vekst av Secureworks' virksomhet, uttaler selskapets konsernsjef Michael Cote.

Ingen av partene har foreløpig villet uttale seg om de økonomiske betingelsene for oppkjøpet.

Sikkerhet