Derfor er Kina søppelkongen

Derfor er Kina søppelkongen

Nettkriminelle strømmer til Kina, som kan tilby billige og skuddsikre domener for søppelpost.

En ny type tjeneste, som på engelsk kalles ”bulletproof hosting”, har blitt stadig mer populær blant spammere. Som navnet gjenspeiler, er tjenestene svært vanskelige å stoppe.

For bare 100 dollar (650 kroner) i året tilbyr flere kinesiske selskaper deg å registrere domener helt anonymt.

For ytterligere 700 dollar i måneden, 4.500 norske kroner, kan du leie servertjenester som gir deg muligheten til å sende ubegrensede mengder med søppelpost, ifølge sikkerhetsforskere ved University of Alabama.

Stenger ikke

Når et domene benyttes til utsendelse av søppelpost, eller til angrep med skadelig kode, er det vanlig praksis blant sikkerhetsforskere å rapportere domenet til registraren; de som har solgt domenet.

De skal da kunne gripe inn og stenge domenet. Det biter imidlertid ikke på de kinesiske bulletproof-domenene. Registraren har nemlig som forretningsidé å ignorere alle begjæringer om stenging, ifølge sikkerhetsforskerne.

Foretrekker Kina

Forskerne har sporet opp over 22.300 domener til bare seks kinesiske bulletproof-servere som utnyttes til masseutsendelse av søppelpost.

Slike type tjenester finnes over hele verden, men den store majoriteten hører hjemme i Kina.

Til og med kriminelle fra Russland skal foretrekke å bruke de kinesiske tjenestene. Så lenge domenene ikke benyttes til gambling eller porno, får de foreløpig være i fred fra kinesiske myndigheter.

Les om:

Sikkerhet