Dette trikset øker sikkerheten med 50 prosent

Dette trikset øker sikkerheten med 50 prosent

Slå av denne funksjonen i Windows 7.

Skrur du av denne Windows-funksjonen, reduserer du sjansen for bli smittet av virus/trojaner med 50 prosent.

«Security Intelligence Report» er en sikkerhetsrapport utarbeidet av Microsoft som sier noe om Windows-plattformens sikkerhetstilstand. Den er egentlig ganske interessant lesning for alle som er opptatt av sikkerhet og her kan vi lese at hele 50 prosent av all skadelig kode sniker seg inn på folks maskiner på grunn av en eneste Windows-funksjon: autokjør.

Hva er autokjør?

Mange vet ikke en gang hva denne funksjonen gjør og hva dens hensikt er. Autokjør er den funksjonen som spretter opp når du setter inn en DVD-plate eller plugger inn en minnepinne i maskinen din.

For at funksjonen skal fungere må det ligge en eller flere spesielle filer som den nevnte funksjonen gjenkjenner og kjører automatisk. Da er det kanskje ikke så rart at funksjonen er et yndet mål for personer/selskaper som ønsker å infisere andres pc-er?

Rapportens anbefaling er egentlig soleklar: byttelåner du ofte dvd-plater/minnepinner fra andre, bør du skru funksjonen av.

Det finnes flere måter å skru autokjørfunksjonen av i Windows. Du kan enten gjøre det via et tredjepartsverktøy eller via registeret. Ettersom det er noe jobb med sistnevnte alternativ, vil vi for enkelthets skyld kun vise fremgangsmåten ved hjelp av verktøyet «Disable Autorun/Autoplay».

Slik gjør du

Start nettleseren og besøk adressen: disableautorun.com og trykk på knappen som heter «Download» for å laste ned verktøyet. Når verktøyet er lastet ned, start det.

Etter at verktøyet har startet opp, merk av for valget som heter Disables AutoRun on all kinds of drives (se skjermbilde). Trykk til slutt på «Apply»-knappen og start maskinen på nytt for at endringene skal tre i kraft.

PS! Ikke oppgradert til Windows 7 enda? Ifølge den samme rapporten er infiseringsraten ti ganger høyere for Windows XP-brukere enn for Windows 7 brukere.

Les enda flere tips og guider fra PC World her.

Les om:

Sikkerhet