Disse fuglene vil du ikke ha

Disse fuglene vil du ikke ha

Angry Birds-svindel i Android Market. Slik forsøkes du lurt.

Nylig dukket det tilsynelatende opp nye varianter av det suksessfylte spillet Angry Birds; Angry Chicken, Very Hungry Cat og Crazy Penguin Catapult.

Men det var ikke Rovio Mobile Ltd. som stod bak, ifølge Trend Micros blogg. Det var Rovio MobiIe Ltd.

Så du forskjellen? Se nærmere. Trolig ser du det ikke i fonten CW.no bruker - nettopp slik skurkene håper. Men den "lille L-en" i mobile er en i realiteten en stor i.

Trend

Det er altså ikke Rovio Mobile Ltd., men Rovio Mobiie Ltd. som står bak fuske-appene.

De påståtte nye variantene av Angry Birds lurer deg i realiteten oer til mobile nettsider med reklamer, hvilket gir bakmennene inntekter.

Trend Micro stempler det som en trend.

- Vår oppfatning er at flere og flere it-kriminelle vil benytte denne fremgangsmåten for å lure sine offere. Det er derfor viktig å informere om hvordan man unngår å bli offer sor svindel, sier Kevin Alintanahin, trusselanalytiker i Trend Micro.

Tips

I en annen bloggpost kommer han med følgende tips for å unngå fella:

  • Gjør deg kjent med utviklerne av populære apper. Et hett tips kan være å ta en titt innom utviklerprofilen når du er i tvil før du laster ned for å sjekke om det er ugler i mosen.
  • Sjekk antallet anmeldesler og selve anmeldelsene. Er det få som tilsynelatende har vurdert et populært produkt, bør varselsbjellene gå. Også er det en god sjanse for at noen som har gått i fella før deg har lagt igjen en kommentar om det i selve anmeldelsen.
  • Ta en bedre bakgrunnssjekk - det finnes andre steder enn Android Marked der brukere kan legge igjen tilbakemeldinger om appens kvalitet. Å sjekke ulike kilder kan hjelpe deg vurdere appens kvalitet. Du bør også ta en ekstra titt på hvilke rettigheter applikasjonen ønsker.

Det er for øvrig ikke første - og helt sikkert ikke siste - gang skurker har utnyttet Angry Birds-merkenavnet til svindelformål.

Sikkerhet