Dømt for Estland-angrep

Dømt for Estland-angrep

En 20 år gammel estisk student ble idømt i overkant av 10 000 kroner for å ha deltatt i det massive nettangrepet på landet.

Dmitri Galushkevich brukte sin hjemme-pc til å sette i gang et såkalt denial of service-angrep som gjorde at nettsiden til statsministerens parti knelet.

Galushkevich er den eneste som har blitt dømt etter at angrepene i april og mai i fjor fikk nettsidene til banker, skoler og offentlige institusjoner til å gå i stå.

Episodene skjedde som en reaksjon på at den estiske regjeringen bestemte seg for å flytte på et minnesmerke om den andre verdenskrig som ble satt opp i Sovjettiden. Etniske russere demonstrerte i gatene og nettangrep fulgte. Russland har selv benektet at landet var involvert.

- Galushkevich ønsket å vise at han var mot fjerningen av bronsestatuen. For tiden har vi ingen andre mistenkte, sier Gerrit Maesalu, talsmann for den estiske statsadvokaten.

Politiet leter fremdeles etter andre som var involvert, men sjansen for å finne noen er små siden de trolig befinner seg utenfor landets grenser, sier han ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Les om:

Sikkerhet