Dørum reagerer på lovsommel

Dørum reagerer på lovsommel

Tidligere justisminister Odd Einar Dørum begriper ikke at politiregisterloven ennå ikke er på plass. – Situasjonen er beklagelig, sier han.

Da Odd Einar Dørum (V) ledet Justisdepartementet var planen klar: Politiregisterloven med forskrifter skulle stå klar i 2007. Han følte allerede da at lovverket rundt personvernet sto for svakt i forhold til politiet.

LES OGSÅ: Datatilsynet: Ingen kontrollerer politiet

- Jeg synes det var beklemmende, derfor satte jeg en frist for at lovverket med forskrifter skulle være klart i 2007, sier Dørum.

Han er særlig bekymret fordi justisminister Knut Storberget er svært offensiv når det gjelder politisamarbeid i Europa, med stor grad av utveksling av informasjon.

- Nettopp derfor er det så viktig å ha et skikkelig lovverk på plass. Vi må ordne opp i eget hus først. Jeg synes situasjonen er beklagelig, sier Dørum.

Han begriper heller ikke at revisjonen av personopplysningsloven ikke er ferdig. Dørum bekrefter at justisdepartementets politiavdeling er overarbeidet, men sier det er en politisk oppgave å løse opp i.

På lik linje med Datatilsynet kjøper han ikke forklaringen med at tilsvarende EU-arbeid forsinker prosessen.

- Vi vet at ting tar lang tid i EU, men man kan gjøre mye arbeid likevel, sier han.

Stortingsrepresentanten akter nå å fortsette å mase på Justisdepartementet og regjeringen for å få fart i arbeidet som er minst to år forsinket.

LES OGSÅ: - Tramper på innsattes rettigheter

Les om:

Sikkerhet