DRM-fritt til alle

DRM-fritt til alle

Amazon vil åpne sin drm-frie mp3-butikk for kunder verden over.

I en fersk pressemelding kunngjør nettbutikken Amazon at de i løpet av 2008 vil åpne Amazon MP3 for kunder internasjonalt. Amazon MP3 er nettbutikkens svar på Apples Itunes, med den forskjellen at all musikken selges som vanlige mp3-filer uten kopibeskyttelse.

Dermed kan sangene spilles av på nær sagt hvilken som helst moderne musikkspiller, pc, gps, mobiltelefon eller spillkonsoll. Amazon MP3 er enn så lenge den eneste nettbutikken som tilbyr drm-fri musikk fra alle de fire store plateselskapene, i tillegg til over 33 000 mindre plateselskaper.

- Vi har fått tusener av e-post fra Amazon-kunder verden over, som alle lurer på når vi vil åpne Amazon MP3 for kunder utenfor USA. Vi er glade for å kunne fortelle dem at Amazon MP3 vil åpnes internasjonalt i løpet av 2008, sier Bill Carr, visepresident for Amazon.coms avdeling for digital musikk.

Amazon MP3 ble startet opp i september 2007, og tilbyr per i dag over 3,3 millioner sanger fra mer enn 270 000 artister. Alle sangene er kodet i en drm-fri versjon av det velkjente mp3-formatet. Prisene ligger på omtrent samme nivå som hos hovedkonkurrenten Itunes, det vil si mellom 89 og 99 cent for en sang, eller 6 til 10 dollar for et helt album.

Selskapet har enn så lenge ikke satt noen nøyaktig dato for den internasjonale lanseringen, kun at det vil skje av 2008.

Les hele pressemeldingen her.

Sikkerhet