Dropper passord på mobilen

Dropper passord på mobilen

En undersøkelse i regi av Sophos viser at svært mange ikke bryr seg om å sikre persondata og tapte mobilenheter.

It-sikkerhetsselskapet Sophos har utført en urovekkende undersøkelse som viser at ikke mange bryr seg om å sikre persondata og tapte mobilenheter. Hele 67 prosent mangler passordbeskyttelse på mobilen, ifølge undersøkelsen.

Problematisk

Usikrede enheter blir fort et problem for bedrifter som lar mobiler og pc-er komme ut av kontoret.

- Flere og flere mennesker bruker bærbare datamaskiner, smarttelefoner og nettbrett når de jobber eksternt. Selv om dette bidrar til å forbedre produktivitet og innovasjon i en bedrift, er det viktig å ivareta sikkerheten og operasjonelle problemstillinger knyttet til mobile enheter nå. det er bedre før enn senere, sier James Lyne, direktør for teknologistrategi hos Sophos.

Rotehoder

I undersøkelsen oppgir 22 prosent at de har mistet en mobiltelefon og tolv prosent har opplevd at den har blitt stjålet. Det mest oppsiktsvekkende er at 60 prosent oppgir at stjålne eller bortkomne mobiler er den største trusselen mot mobile enheter, så er det kun 57 prosent som har parssordbeskyttelse på sin bærbare pc. I tillegg bruker 18 prosent samme passord til alle sine enheter.

- Hvis en ansatts ubeskyttede pc kommer i gale hender, kan det være lett for noen å få tilgang, ikke bare til personlig informasjon, men til arbeid som er lagret på den bærbare harddisen. Noen kan også bruke den bærebare pc-en for å få tilgang til bedriftens nettverk, sier Lyne i en pressemelding fra Sophos.

Råd til sjefene

I lys av resultatene som kom fram av undersøkelsen har Sophos har lansert et gratis mobilt sikkerhetskit.

Selskapet oppfordrer også it-sjefene til å øke sine ansattes kunnskap om it-trusler.

Sikkerhet