Dropper passordet på mobiltelefonen

Dropper passordet på mobiltelefonen

Hver fjerde europeer hopper over passordbeskyttelsen. Se hvordan vi slumser med sikkerheten!

Vi logger oss på usikrede trådløse nett. Vi mister og blir frastjålet mobilen. Vi leser epost og handler over usikrede forbindelser.

Med andre ord: Europeiske mobilbrukere har et svært variabelt forhold til sikkerhet. Det viser en stor undersøkelse utført av sikkerhetsselskapet Symantec.

9 europeiske land var med i undersøkelsen, deriblant Danmark og Sverige. Blant funnene kan vi se at danskene er mer tilbøyelige til å lagre bankopplysninger på mobilen enn de andre landene.

Informasjon på avveie

Det ligger mye verdifull informasjon på mobile enheter. Ifølge undersøkelsen innrømmer en av fire at smarttelefonen er på toppen av listen over ting de ville reddet ut hvis huset skulle begynne å brenne. 69 prosent har tilgang til, eller lagrer sensitiv informasjon på mobiltelefonen.

Tre av ti har opplevd at smarttelefonen deres har blitt stjålet eller blitt borte. I en slik situasjon er 43 prosent mest redde for at de skal få høye regninger fra telefonsamtaler de ikke vet om. 27 prosent er redde for at de som har telefonen deres utgir seg for å være eieren. 26 prosent er mest redde for at den som har tatt telefonen skal kontakte kontaktene på telefonen, mens 26 prosent er mest redde for at tyven skal kjøpe ting via deres mobiltelefon.

Det er lett å være uforsiktig med bruk av mobile enheter. Ifølge undersøkelsen bruker en av tre ikke sikre betalingsmåter når de kjøper ting via smarttelefonen din, og fire av ti innrømmer at de av og til laster ned apper fra ukjente kilder.

Kilde: Comon.dk

Les om:

Sikkerhet