Du må vente på Win7-RTM

Du må vente på Win7-RTM

TechNet og MSDN -abonnenter må vente i "et par uker" etter RTM-offentliggjøring.

Microsoft har nå benektet at de hadde blitt ferdige med Windows 7, noe som setter en stopper for ryktene om at selskapet så og si var klare til å frigjøre programmet i den produksjonsklare versjonen, kalt RTM.

Microsoft bruker betegnelsen RTM (release to manufacturing) for stadiet hvor produktet går videre til kopiering og distrubisjon.

- Vi er nesten klare, men ikke helt, sier Windows’ talsperson Brandon LeBlanc i Microsoft.

- Som vi har sagt før, regner vi med å være produksjonsklare med Windows 7 i siste halvdel av juli, fortsetter han.

LeBlanc svarte på en kommentar av Bill Veghte, som er senior visepresident i Microsoft, under en presentasjon at Microsofts Worldwide Partner Conference (WPC), tidligere i uken. Selv om Veghte ikke refererte til forrige ukes rapporter, som hevdet at RTM var nærstående, så sa han at Windows 7 ville bli ferdig i løpet av de to siste ukene denne måneden.

Falske versjoner

LeBlanc advarte brukere mot å laste ned programvare som ennå ikke er lansert, men som alikevel har lekket til filnedlastningssider på nettet.

- Det er mange falske versjoner av Windows 7 ute på nettet. De inneholder ofte virus, sa han.

Mange av de som lastet ned piratkopier av Windows 7 RC (Release Candidate) i mai, ble utsatt for en trojaner.

LeBlanc kom også med et par detaljer, til tross for at mange av de var litt vage, om når brukere vil få tilgang til Windows 7, etter at Microsoft erklærer koden ferdig.

Abonnenter av TechNet og MSDN (Microsoft Developers Network), som før har fått RTM-utgaven nesten med en gang, vil få mulighet til å laste ned Windows 7 fra sine respektive nedlastingstjenester “et par uker etter at vi kunngjør RTM”, forteller LeBlanc.

Utsettelsen kan føre til motstand. Da Microsoft i utgangspunktet holdt tilbake Vista Service Pack 1 (SP1) fra TechNet og MSDN-abonnenter i begynnelsen av 2008, ble det bråk. Avgjørelsen ble kalt for idioti og “the lamest since Microsoft Bob”. Sistnevnte er en referanse til et latterliggjort brukergrensesnitt fra 1995.

Som Veghte sa mandag morgen på WPC; 1.september er datoen når Windows 7 vil være tilgjengelig for massene. Alle andre, inkludert forbrukere og selskaper uten lisensplan, må vente til 22 oktober.

Sletter alt

LeBlanc anbefaler sterkt brukere av Windows 7 RC å gjøre en ny og ren installasjon av det endelige produktet. Han sier at oppgraderinger fra Windows 7 RC til RTM ikke blir støttet.

En ren intallasjon medfører at alle data overskrives på maskinen. Derfor må brukeren sørge for å føre over alle filer man trenger til en ekstern harddisk, før man intallerer den nye versjonen.

Det er uklart om brukerne kan tilsidesette standardintallasjonen ved å modifisere cversion.ini-filen, slik man kunne gjøre når man oppdaterte fra beta til RC.

Ifølge LeBlanc, vil nyheten om når Windows 7 er klar for RTM, bli annonsert på selskapets blogg.