EA i Spore-trøbbel

EA i Spore-trøbbel

Til tross for gode salgstall byr Spore på flere problemer enn Electronic Arts nok setter pris på.

Etter flere år med lovnader om noe som skulle bli et av tidenes mest unike spill kom Spore endelig i butikkene tidlig i september. Spillet lar deg ta rollen som unviversets skaper, og serverer en rekke spennende nyheter, i tillegg til en kopibeskyttelse som er, om man skal to kritikerne, av det særs stygge slaget.

LES OGSÅ: Opprør mot EAs kopisperre

EA og spillskaper Will Wright har fått omtrent like mye skryt for selve spillet som de har fått kjeft for drm-løsningen de har valgt å utstyre Spore med. Spillet er nemlig utstyrt med Securoms kopibeskyttelse, som blant annet installerer skjulte programmer omtrent på samme måte som Sony gjorde med noen av sine cd-utgivelser for et par år siden. I tillegg har Electronic Arts lagt inn begrensninger på hvor mange ganger kundene kan installere spillet.

Spillet møtte en storm av kritikk, blant annet på Amazons nettside, hvor spillet har fått laveste mulig karakter av nesten alle de tre tusen brukeren som har lagt inn kommentar om spillet. Nå viser det seg i tillegg at selskapet snart må møte opp i rettssalen.

En kunde i California har nemlig gått til det skritt å saksøke spillgiganten EA for manglende advarsler om den agressive kopibeskyttelsen og alle problemene denne potensielt kan medføre. Målet er å få EA til å tilbakebetale de 50 dollarene spillet kostet, i tillegg til en ikke spesifisert sum for tort og svie, til alle kundene som ønsker det.

Les mer om saken hos Daily Tech.

Sikkerhet