EET kjøper Safevision

EET kjøper Safevision

EET skal bli størst på videoovervåking i Europa og kjøper nisjedistributøren Safevision.

EET Nordic-konsernet har ambisjoner om å bli Europas ledende distributør innen videoovervåking.

Nå har selskapet kjøpt den danske distributøren Safevision, som spesialiserer seg på overvåking. Med oppkjøpet overtar EET Nordic Safevisions 15 salgsmedarbeidere som i dag opererer i en rekke europeiske land.

Konserndirektør i EET Nordic, John Skovbro Thomas, sier i en pressemelding at bakgrunnen for oppkjøpet er et ønske om å utvikle en forretningsenhet som bli den ledende distributøren innen videoovervåking i løpet av de neste fem årene.

Thomas forventer en omsetning på over 250 millioner danske kroner i året i løpet av fire til fem år.

- Safevision har alltid vært mye mer enn bare distribusjon, og det er nettopp den delen vi gjerne vil styrke. Safevision har noen av markedets dyktigste medarbeidere på dette teknisk kompliserte området, og har dessuten et fantastisk produksortiment som komplementerer EET Nordic-konsernets nåværende sortiment, sier han.

Kjøper kompetanse

Som følge av oppkjøpet får Safevisions administrerende direktør Michael Kragh ansvaret for EET Nordics forretningsområde for videoovervåking, som fremover vil drives som en selvstendig divisjon i EET Nordic-konsernet under Safevisions navn.

Oppkjøpet innebærer også at Safevision nå får fotfeste på det norske markedet.

For de norske forhandlerne innebærer oppkjøpet et bredere produktsortiment og høyere kompetanse. I Norge vil alt salget gå gjennom EET.

- Det trengs mye kompetanse her, og det har de i selskapet vi nå har kjøpt. Det gjør jo at vi har en helt annen evne til å kunne designe og sette opp gode løsninger for forhandlerne, sier Bjørn Berg, administrerende direktør for EET i Norge.

EET jobber fra før med videoovervåking, men divisjonen vil forsterkes med blant annet et par mennesker på konsernnivå. Ifølge Berg er det en viss grad av overlapping mellom de respektive produktporteføljene.

- Safevision selger både kameraer, programvare og løsninger. Fra før har vi Acksys, Sony og Mobotix, men Safevision går inn som et supplement og vi kommer ikke til å gjøre noe med det vi har, sier Berg.

Safevision er EET Nordics femte oppkjøp på femten måneder. I fjor kjøpte selskapet britiske Romtronics, svenske Confidence og den danske konkurrenten Digifokus, og i år gikk også Novendo inn i konsernet.

LES OGSÅ: Tar over Pleomax

Sikkerhet