EET kjøper svensk distributør

EET kjøper svensk distributør

EET kjøper opp svensk distributør på overvåkningsutstyr. Nå jakter de det samme i Norge.

Ifølge en pressemelding kjøper EET Nordic Group aktivitene i ProOnline, som er en verdiøkende distributør i Sverige av videoovervåkningsutstyr.

- Videoovervåkning er på vei inn i it-kanalen, og distribusjonen av denne type utstyr er under utvikling. Det er et stort potensial i dette markedet og store synergi- og effektiviseringsgevinster ved å få denne distribusjonen inn i it-kanalen, sier salgsdirektør for EET Nordic Group Bjørn Berg.

ProOnline AB ble etablert i 2006 av Anders Engvall og har blitt en av Sveriges ledende videoovervåkningsdistributører. ProOnline har ifølge pressemeldingen et godt rykte i markedet og er kjent for å være en løsningsorientert distributør med høy kompetanse. Og det vil EET gjerne ha.

- Det er salgskompetansen vi er på jakt etter. Når det gjelder produktutvalg er det, så vidt jeg kan se, mye av det samme som vi har. Den umiddelbare synergien ligger i å samkjøre backoffice, sier Bjørn Berg.

Ser på norske konkurrenter

Det svenske oppkjøpet får ingen stor effekt for de norske kundene. EET Nordic har også kjøpt en dansk distributør på utstyr for videoovervåkning, og Bjørn Berg forteller at de ønsker å gjøre det samme i Norge.

- Målet med transaksjonen er å bli en ledende innen markedet for videoovervåkning. Vi har nå salgskontorer i 13 land, og ser nå på ytterligere oppkjøp i flere land. I løpet av de neste fem år ønsker vi å oppnå en posisjon som en av de fremste pan-europeiske distributørene innen videoovervåkning, sier Bjørn Berg.

Les om:

Sikkerhet