EFN raser mot Ap-politiker

EFN raser mot Ap-politiker

Erik Nadheim vil overta Datailsynet, men mener personvern er for høyt prioritert.

Denne måned forlater Georg Apenes sin stilling som direktør for Datatilsynet.

Hans etterfølger er ikke kjent. Alt vi vet er at det finnes en liste med søkere .

En av dem, Erik Nadheim, direktør i Det Kriminalitetsforebyggende råd (Kråd), har uttalt seg at personvern er for høyt prioritert i den norske politikken. Det får flere til å rase. I en kommentar med tittelen "Storebrors forsvarer" på NA24 sammenligner journalist Are Slettan Nadheim slik:

"Å utnevne Erik Nadheim til sjef for Datatilsynet vil være som å vigsle Varg Vikernes til biskop."

Dårlig rykte

Også EFN (Elektronisk Forpost Norge) hisser seg op over Nadheim kandidatur til Datatilsynet. Organisasjonen finner det svært underlig og urovekkende at en av søkerne til stillingen som direktør for Datatilsynet har gått ut offentlig med synspunkter om at "det såkalte personvernet" blir for høyt prioritert i forhold til andre hensyn.

- Han viser til flere konkrete saker der han mener Datatilsynet legger for stor vekt på personvern, i foredrag og i sin artikkel "Storebror har fått ufortjent dårlig rykte", skriver EFN i en pressemelding.

EFN stusser også på at artikkelen fra Nadheim lå ute på nettet, men forsvant fra nettstedet da hans kandidatur til Datatilsynet ble offentlig, noe som for øvrig ikke er riktig.

Ler godt

Erik Nadheim selv ler når Computerworld forteller han at det er en "kampanje" på gang mot hans person, og at den kjente bloggeren Vampus allerede har utnevnt han til ny direktør i Datatilsynet.

- Oj, jøss, sier du det? Det visste jeg ikke. Nei, det eneste jeg vet er at jeg har søkt, og at ingen har oppfordret meg å søke eller lovet meg jobben, sier han.

Han avviser også rykter om "hvitvasking på nettet".

- Det er bare tull. Artikkelen jeg har skrevet ligger på nettet. Det eneste som har skjedd er at nettadressen til Det kriminalitetsforebyggende råd er endret fra krad.dep.no til krad.no, slik at de gamle lenkene ikke fungerer lenger.

Det har Nadheim helt rett i. På de nye nettsidene ligger artikkelen.

- Men er det ikke litt pussig at en som har uttalt seg så sterk om at personvern er for høyt prioritert søker på stillingen til å lede Datatilsynet?

- Det har jeg ikke lyst å kommentere på dette tidspunktet. Alle kan lese hva jeg har skrevet før. Samtidig vet man at jeg har søkt på stillingen. Da kan du trekke dine egne konklusjoner rundt det, avslutter Nadheim.

Les om:

Sikkerhet