Eksplosjon av id-tyveri

Eksplosjon av id-tyveri

Faren for nettfiske har økt med 200 prosent bare på de to første månedene i 2007.

En ny undersøkelse viser at tyveri av andres identitet øker enormt. Ifølge det amerikanske sikkerhetsselskapet Cyveillance har antallet nedlastinger av programvare som er ute etter identiteten din økt til 60 000 i gjennomsnitt daglig.

På noen dager kan dette til og med øke til 140 000. I tillegg har metodene til nettfiskerne blitt enda mer utspekulert.

LES OGSÅ: - Id-tyveri på nettet er en hype

- Den tradisjonelle phishing-teknologi er endret. Før ble man lokket til en dummy-side som lignet den originale på en prikk, for å fylle ut navn og andre opplysninger. Nå leggers heller lenken i en epost. Det er tilstrekkelig og mye mer effektivt, sier Todd Bransford i selskapet.

Gjennom lenken lastes det ned programvare som kan hente ut id-informasjon, blant annen gjennom tastlogging eller andre metoder som aktiveres senene når brukeren logger seg inn på websider med følsomme opplysninger.

Det er ifølge selskapet også blitt mer og mer kjent at det kan tjenes penger på id-tyveri. Det frister dermed flere å drive med det.

I undersøkelsen har sikkerhetselskapet funnet frem til databaser med mer enn 320 000 kredittkortnumre og over 1,4 millioner personnumre, skriver IDGs nyhetsbyrå.

LES OGSÅ: Neste generasjon phishing

Les om:

Sikkerhet