Eksplosjon av nye virus

Eksplosjon av nye virus

Vi har blitt plaget av 900 000 nye pc-virus hittil i år.

Første halvdel av 2008 viser en eksplosiv økning i antall programmer som kan gjøre deg skadelidende via pc-en din. Dette er den største økningen noensinne. Hele 900 000 eksempler på nye ondsinnede programmer er funnet hittil i år, melder antivirusselskapet F-Secure.

Eksplosjonen i ondsinnet programvare representerer ikke nye typer trusler, det er metodene som benyttes som er nye. Pakking, koding og skjuling av eksisterende former for trojanere, bakdører og utpresningsmetoder blir nå utført med industriell effektivitet.

– Jeg har en ubehagelig følelse av at situasjonen blir stadig verre, men vi nekter å gi opp. Virusskriverne blir stadig mer målrettede i sine angrep og gjør oftere en profilsjekk på dem viruset sendes til, sier Dag Arne Jerstad, norgesansvarlig for F-Secure i en pressemelding.

LES OGSÅ: Fri porno-flyt i bedriftene

Målrettede angrep

Første halvdel av 2008 har vist et økende antall målrettede angrep mot enkeltpersoner, selskaper og organisasjoner gjennom ondsinnet programvare. I et målrettet angrep, gjør angriperen en profilsjekk av sitt offer og sender en e-post med mottakerens navn, tittel og ofte også referanser til arbeidsoppgavene. Beskjeden i e-posten er altså noe som mottakeren vil forvente å motta via e-post.

Slike målrettede angrep med ondsinnet programvare blir også brukt med politiske og militære motiver. I løpet av den siste tidens sammenstøt mellom tibetanere og kinesiske militære, ble det i tillegg til gatekampene utført politisk spionasje via Internett. Menneskerettighetsorganisasjoner, pro-Tibet-organisasjoner og individuelle støttespillere til Tibet ble angrepet med en forsiktig, målrettet og teknisk avansert e-postkampanje som forsøkte å infisere pc-ene deres med det formål å spionere på deres handlinger.

LES OGSÅ: Fikk sparken grunnet virus

Les om:

Sikkerhet