En gjeng med rotehoder

En gjeng med rotehoder

Hele 63 prosent bekrefter at de ansatte mister minnepinner hele tiden eller veldig ofte, uten å melde fra om dette til sine overordnede.

En europeisk undersøkelse utført av Kingston Technology og Ponemon Institute viser at mer enn halvparten av private og offentlige organisasjoner har mistet konfidensielle data som følge av tapte minnepinner.

Dårlig oversikt

Når ansatte bryr seg så lite om minnepinne-sikkerhet, setter det naturlig nok sensitive bedriftsdata i fare.

- Vi mener at manglende oversikt, utdannelse og forvirring i organisasjonen står bak den absolutte majoriteten av tilfeller hvor data er tapt som følge av minnepinner som blir borte, sier Norgesansvarlig i Kingston, Jan Terje Kleiven.

Fordommer

Undersøkelsen bekrefter at mange organisasjoner ignorerer risikoen knyttet til ukrypterte minnepinner og ikke følger opp med retningslinjer for sikkerheten rundt disse

- Organisasjoner er forutinntatte og frykter at alle forsøk på å kontrollere anordninger som minnepinner sannsynligvis vil være verdiløse og kostbare, både i form av kroner og øre, samt tap av produktivitet. Likevel kan en enkel analyse av bedriftens behov, samt kunnskap om minnepinneløsninger, gjøre mye for å sette organisasjoner og deres ansatte i stand til å håndtere problemstillingen, sier Kleiven i en pressemelding.

Frankrike verst

I Frankrike har 85 prosent mistet sensitiv data og de ligger på topp i mistet informasjon som et resultat av tapte minnepinner. I Norden har 54 prosent mistet konfidensielle eller sensitive data som følge av tap de siste to årene.

Til tross for at mange mister sensitiv informasjon, har bare 30 prosent av respondentene i Danmark, Finland, Norge og Sverige bekreftet at deres bedrifter har teknologien til å forhindre eller raskt oppdage at uautoriserte individer laster ned organisasjonens konfidensielle data på minnepinner.

- Det går sjelden en måned uten at en ny "konfidensielle data tapt på en minnepinne" -historie blir formidlet via pressen, derfor håper vi resultatene av undersøkelsen kan virke som en vekker, sier Dr. Larry Ponemon, administrerende direktør i Ponemon Institute.

Les om:

Sikkerhet