Det er en mann i nettleseren!

Det er en mann i nettleseren!

Nytt navn på ny trussel.

En ny framgangsmåte for å spre ødeleggende trojanervirus berer om seg. "The man in the browser" er en ny form for angrep som allerede har hatt en viss spredning over dammen.

- Det er bare er et tidsspørsmål når dette kommer hit. For eksempel tok det lang tid før nettfiske fikk et fotfeste her, sier sikkerhetsrådgiver Johan Jarl i F-secure til idg.se.

Når du angripes av "en mann i nettleseren", blir din datamaskin smittet av en trojaner som installerer et programtillegg i nettleseren. Det har vært flere eksempler der både Internet Explorer og Mozilla Firefox har vært infisert av denne trojanen.

LES OGSÅ: Slakter sikkerhetsbransjen

Trojaneren ligger senere som et filter mellom deg og din nettbank og aktiveres når du går inn på en viss side - bankens. Ettersom trojaneren "følger med" hvor du enn surfer. spiller det ingen roller hvilken sikkerhet banken har, mener F-Secure.

Når du eksempelvis betaler dine regninger, legger "mannen i nettleseren" til en utbetaling til seg selv.

- Det er en veldig avansert teknikk og utbetalingen synes ikke. Det forundrer meg ikke om det er mulig å skjule totalsummen også, sier Johan Jarl som, ikke overraskende, anbefaler et oppdatert antivirusprogram.

Les om:

Sikkerhet