Endelig slutt på å huske passord?

Endelig slutt på å huske passord?

Iris-scanner til hjemmebruk.

Sliter du med alle passordene?

Du er ikke alene. Mac- og iPhone-brukere har riktignok fått det enklere etter at OS X Mavericks og iOS 7 introduserte sky-synkronisert passord-lagring. Men hva dersom uvedkommende får tilgang til maskinen i et ubeskyttet øyeblikk?

Heller ikke passord-generatorer og -bibliotek a la 1Password kommer utenom en form for master-passord. Som helst burde være så godt at det ikke kan knekkes på en enkel måte. Det betyr igjen også de kryptiske kombinasjonene av store og små bokstaver samt tall og tegn.

Men CES vet svar. Årets messe for forbruker-elektronikk i Las Vegas er riktignok over, men fremdeles vil spennende lanseringer drypper ned på oss en stund fremover. Ikke alle lanseringer fører frem til endelig produkt, men vi krysser fingrene for myris.

myris fra eyeLock er en iris-scanner for privat bruk. Den biometriske sensoren passer i hånden, og bruker et videokamera til å fange levende bilder fra begge øynene dine.

En 2048-biters nøkkel genereres på bakgrunn av øynene, og bildene blir ikke lagret i selve enheten. Kombinasjonen av begge øynene gir en statistisk unikhet på 1 til 2 billioner. Så du burde være trygg - kun DNA er mer unikt.

Via den medfølgende programvaren skal myris kunne autentisere nettsider, nettbank og andre brukergrensesnitt der slik støtte integreres. Tilkobling mot datamaskinen skjer over usb.

Kanskje til og med iris-skanning overtar for Apples iPhone 5s fingeravtrykksleser i en ny iPhone 7?

Pris er foreløpig ikke kjent, men det går an å reservere et eksemplar fra nettsiden.

Du kan lese mer om myris her . Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Les om:

Sikkerhet