Ergo bytter ut CA med HP

Ergo bytter ut CA med HP

Nok en viktig kontrakt går til HP. Geir Bryn-Jensen i CA skal nå konsentrere seg om sikkerhet og stormaskin.

ErgoGroup har valgt HP som leverandør på servicedesk og overvåkning, en avtale med varighet på minimum tre år. HP vant over flere konkurrenter, blant dem CA, som Ergo tidligere har satset tungt på.

Det er fremforhandlet to avtaler, uavhengig av hverandre, men HP kom ut som det beste alternativet i begge tilfellene. Direktør for IKT-driftstjenester i ErgoGroup, Morten Søgård, ønsker nå å rendyrke systemene mest mulig.

- For servicedesk er målet å ha et mest mulig homogent miljø. Vi ønsker å ha et felles system for hele Norge, sier Søgård.

Rendyrkingen av systemene er en av årsakene til at ErgoGroup startet prosessen med å se på nye leverandører. Den andre årsaken er at avtalene med CA Norge løper ut.

HP vant Ergo

- HP har vunnet kampen om servicedesk. De har styrket sin posisjon betraktelig, og på servicedesk har vi sett at dette kommer. Vi ønsker dermed ikke å ta servicedesk-kampen. Vi ønsker å ta kampen hvor vi har konkurransekraft og vi ser vi tilfører en merverdi til våre kunder, sier administrerende direktør Geir Bryn-Jensen i CA Norge.

Computerworld skrev i juni at CA Norge sliter i motbakke. I juni valgte EDB også HP, administrerende direktør hadde trukket seg og flere ansatte gikk til konkurrenten IBM.

LES OGSÅ: Tøff tid for CA

Den gangen avviste Geir Bryn-Jensen at den store kontrakten var noe vesentlig tap for selskapet. Han er nå usikker på hvilke konsekvenser det vil få at Ergo velger HP.

- Impacten vet jeg ikke før vi har sett på totalen. Sånn som det ser ut i dag, kommer det ikke å ha en dramatisk impact. Det kan det likevel ha, men det ser vi ikke før vi ser på dette sammen med driftsaktørene, sier Bryn-Jensen.

I juni sa Morten Søgård at Ergo vurderte nye systemer. Han ville da ikke gå ut med noen detaljer rundt dette, men det er nå klart at både CA og HP ble vurdert. HP vant igjen.

HP kaprer de store

Kontrakten HP inngikk med EDB hadde en verdi på flere hundre millioner kroner. Avtalen med ErgoGroup er på langt nær like stor, men betyr likevel mye for selskapet.

LES OGSÅ: EDB-avtalen verdt flere hundre millioner for HP

- Vi er meget godt fornøyd. Dette er den andre avtalen vi har gjort med en større tjenesteleverandør. Vi befester posisjonen som nummer én på servicedesk og overvåkning i Norge. Vi har hatt en stor konkurrent på to bokstaver, og vi er veldig fornøyd med å kunne presse den ut på sidelinjen, sier administrerende direktør Eivind Roald i HP Norge.

Nye leverandører

Ergo har fremdeles systemer fra CA, men i og med at avtalene løper ut, er Ergo ute for å se etter nye løsninger.

Etter det Computerworld forstår, har det vært en misnøye med CA-systemene blant flere på driftssiden i ErgoGroup. Morten Søgård har likevel vært godt fornøyd med oppfølgingen fra CA Norge, men legger ikke skjul på at det kan være andre leverandører som er bedre egnet for selskapet.

- Det er områder hvor CA definitivt er konkurransedyktige. Noen av systemene er vi veldig godt fornøyde med, og noen har vi av forskjellige årsaker valgt å gå bort i fra, sier Søgård.

Han ønsker ikke å gå inn på hvordan CAs posisjon i Ergo blir i fremtiden, men holder en knapp på HP på enkelte systemer.

- Det er sannsynlig at vi i fremtiden både kommer til å velge flere løsninger fra HP og løsninger fra andre ledende leverandørene. Vi kommer på hvert enkelt område til å velge den leverandøren som har den beste løsningen, sier Søgård.

LES OGSÅ: CA stenger Asia-kontorer

Roald i HP legger ikke skjul på at CA nå må ha mistet en stor del av sin omsetning, etter at HP erstatter flere av deres systemer hos EDB og ErgoGroup.

- Vi kjenner godt CAs posisjon i det norske markedet. EDB og Ergo har vært blant CAs største kunder. Vi tar nå ut CA hos disse kundene, bortsett fra på mainframe. Det kan CA umulig unngå å merke, sier Roald.

Styrker andre områder

Samtidig som CA kaster inn håndkleet når det gjelder servicedesk, har Bryn-Jensen fremdeles sterk tro på andre områder.

- Vi har sett at dette kommer, så vi har bygget oss opp på andre områder. Særlig sikkerhet og stormaskin, forteller Bryn-Jensen.

Han viser til kunder som Storebrand og Rikshospitalet på sikkerhetssiden.

Verken ErgoGroup eller HP ønsker å gå ut med hvor mye kontrakten er verdt.

Saken ble oppdatert 7.8.2008 kl. 10.30.

Sikkerhet