Eset med sikkerhet for Mac

Eset med sikkerhet for Mac

Eset ser muligheter med økende trusler mot Apple-maskiner.

Sikkerhet har tidligere vært mindre i fokus blant Mac-brukere, siden disse maskinene har sluppet greit unna virusangrep og andre sikkerhetstrusler.

Men med den økte utbredelsen av Apples maskiner har også trusselbildet blitt mer sammensatt, og nå ser Eset det nødvendig å møte dette med en komplett sikkerhetsløsning for Mac.

- De aller fleste Mac-brukere er ikke vant til å tenke sikkerhet. De færreste er klar over at det finnes komplette sikkerhetsløsninger, og enda færre gjør noe med det. Det er skummelt ettersom det utvikles stadig mer skadelig kode og virus spesielt for Mac, forteller Lasse Maugesten, norgessjef i Eurosecure, i en pressemelding.

Eurosecure representerer sikkerhetsprodusenten Eset i Norge og Norden.

- Komplett beskyttelse

Den nye sikkerhetsløsningen kalles Eset Cybersecurity og er spesielt utarbeidet for Mac-brukere i konsumentmarkedet. Systemet skal gi en komplett beskyttelse mot nye trusler på tvers av plattformer.

- Løsningen har en avansert Threatsense skanning-motor som automatisk detekterer og fjerner fiendtlig kode, inkludert trusler ment for Windows som operativsystem. Det gir en helhetlig tilnærming til sikkerhet på både Mac og PC, sier Maugesten.

Økt etterspørsel

På verdensbasis har Apple nå en markedsandel på omlag ti prosent og disse maskinene blir stadig mer attraktive for datakriminelle.

Maugesten forteller Eurosecure i det siste har merket en stor pågang både fra forhandlere og distributører som ønsker å kunne tilby sine kunder sikkerhetsløsningen for Mac.

- Dette viser at det er en problematikk som opptar stadig flere, også Mac-brukere, både i bedrifts- og privatmarkedet. Det merker vi oss med interesse selv om det fortsatt er en forsvinnende liten andel av alle Mac-brukere som skjønner hvilken risiko de utsetter seg for uten antivirus- og sikkerhetsløsninger på Mac-en, sier han.

Blant nøkkelfunksjonene til det nye sikkerhetssystemet for Mac trekker Eset frem skanning av trusler på tvers av plattformer, tilgangskontroll for eksterne lagringsmedier, avanserte skanning-innstillinger, skanning av eksterne lagringsmedier samt to ulike metoder for oppdatering av virussignaturer.

Les om:

Sikkerhet