ESET med sikkerhetspakke for Mac

ESET med sikkerhetspakke for Mac

Mac-brukere har stadig flere sikkerhetsløsninger å velge mellom.

Det er evig debatt om hvorvidt Mac OS X er en sikker plattform eller ikke, men de fleste sikkerhetseksperter synes i hvert fall å være enige om at trusselen mot Mac-brukere vokser. En av årsakene er den økende markedsandelen.

Apple har nå nærmere ti prosent markedsandel på verdensbasis og derfor er det viktig å fokusere på sårbarheter og sikkerhetsutfordringer på Mac, mener sikkerhetsselskapet ESET, som nå har lansert en ny sikkerhetsløsning for Mac-brukere.

For privatpersoner

Den nye sikkerhetsløsningen ESET Cybersecurity for Mac er spesielt utarbeidet for privatpersoner, og gir en komplett beskyttelse mot nye trusler på tvers av plattformer, ifølge ESET.

- Løsningen har en avansert skanner som automatisk detekterer og fjerner fiendtlig kode, inkludert trusler ment for Windows som operativsystem. Det gir en helhetlig tilnærming til sikkerhet på både Mac og PC, sier Lasse Maugesten, Norgessjef i Eurosecure, som representerer sikkerhetsprodusenten ESET i Norge og Norden, i en pressemelding.

ESET, i likhet med mange andre sikkerhetsselskaper, mener det er altfor få Mac-brukere som er opptatt av sikkerhet. For selv om ikke Mac-brukerne er hovedmålet, kan de være smittebærere av fiendtlig kode som er ment å angripe blant annet Windows-maskiner, mener de.

ESET Cybersecurity for Mac krever Intel-prosessor og støtter Mac OS X 10.5.x Leopard og Mac OS X 10.6.x Snow Leopard. Produktet krever 35 megabyte diskplass og er tilgjengelig for kjøp her. Produktet koster 389 kroner for en ettårs-lisens. ESET tilbyr også en sikkerhetsløsning myntet på bedrifter, kalt ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition.

Sikkerhet