Et av ti Google-treff er smittekilde

Et av ti Google-treff er smittekilde

Det viser Googles egne tall, etter dybdeanalyse av 4,5 millioner websider.

Googles egen undersøkelse om sårbarheten i søk er ikke spesielt beroligende. I en studie omtalt på BBCs nettsider kommer det fram at en av ti websider som kommer opp som treff ved Google-søk, inneholder destruktiv programkode. Undersøkelsen omfattet 4,5 millioner Google-treff.

Den viste at 450 000 sider kunne utløse såkalte "drive-by downloads", som går på at skadelig kode, som spionprogrammer, installeres uten av brukeren vet om det.

"Brukeren presenteres for lenker som lover adgang til "interessante" sider med eksplisitt pornografisk innhold, opphavrettsbeskyttet innhold eller medieinnhold. Et vanlig eksemnpel er nettsteder med miniatyrbilder som er pekere til pronografiske videoer" skriver Google i sin rapport kalt "The Ghost in The Browser".

LES OGSÅ: Selger ødeleggelse til høystbydende

I tillegg fant Google ut at om lag 700 000 sider inneholdt kode som kan på en eller annen måte kan kompromittere brukerens datamaskin. Selskapet sier at dette er starten på en prosess som skal identifisere alle nettsider som antas å inneholde destruktiv kode.

Les mer om studien her .

Les om:

Sikkerhet