Et virus du faktisk vil ha!

Et virus du faktisk vil ha!

Fravær av datavirus er en av de gode grunnene til å bruke OS X - men "Newton"-viruset er faktisk noe du vil ha (for å erte andre)

Anti-virusprogram er noe Mac-brukere bare ler av, og i beste fall føler de medlitenhet med sine Windows-bekjente som har blitt offer for et ekte virus-angrep. Kunstnergjengen i det britiske kunstner-kollektivet Troika, derimot, har klekket ut en form for "virus" til OS X som er av det underholdende slaget.

Newton-viruset er et lite program som ikke sprer seg eller ødelegger maskinen på noen som helst måte, men som likefullt kan sette en liten støkk i en intetanende kollega eller venn. Det er opp til deg å spre viruset, for eksempel via en USB minnepinne (realistisk nok). Og det som skjer, en eller annen gang etter inkubasjonstiden, er at Newton slår til og "kollapser" hele skrivebordet. Effekten nyttegjør seg i tllegg også notebook'enes gravitasjons-måler, slik at dersom man i fortvilelse vender og vrir på maskinen, så følger ikoner, menylinje og alt med. utspekulert, men ganske artig likevel. En versjon for nedlasting skal være klar snarlig - (mis)brukes med omhu og på eget ansvar!

Du kan se en video av den lille djevelen i aksjon under. Via Troika

Les om:

Sikkerhet