EU: -Ip er personlig

EU: -Ip er personlig

EU er uenig med Google, og mener ip-adresser generelt bør anses som personlig informasjon.

Tysklands kommisjonær for datasikkerhet, Peter Scharr, leder gruppen som forbereder en rapport om hvor godt søkeselskaper som Google og Yahoo operer innenfor EUs lovverk.

Scharr uttalte i en høring arrangert av Europaparlamentet at når noen blir identifisert av en ip-adresse, da må den bli ansett som personlig informasjon, skriver Sidney Morning Herald som igjen siterer AP.

Scharr har dermed en annen mening enn Google. Søkegiganten hevder at ip-adresser kun identifiserer lokasjonen til en datamaskin, ikke hvilket individ som sitter foran skjermen.

LES OGSÅ: Trusselvideo avslørt av ip-adresse

Scharr innser at en datamaskins ip-adresse ikke alltid er personlig eller kan bli koblet til et individ. Pc-er på en internett-kafé er typisk brukt av mange mennesker. Likevel er det gjerne slik at både mennesker og selskaper som oftest kan bli identifisert via en ip-adresse, mener han.

Hvis ip-adresser blir sett på som personlig informasjon kan det få konsekvenser for hvordan og hvor lenge søkeselskapene kan lagre dataene de plukker opp fra brukerne.

Les om:

Sikkerhet