EU med nye tiltak mot Google

EU med nye tiltak mot Google

Søkegigantens personvernarbeid imponerer ikke EUs myndigheter.

I oktober presenterte Europas myndigheter for datasikkerhet resultatet av en flere måneder lang etterforskning av Googles nye retningslinjer for personvern, som blant annet lar nettleseren lage kryssreferanser av brukerdata fra de ulike tjenestene som finnes under Google-paraplyen.

EU-myndighetene sendte inn tre anbefalinger: At Google gjør informasjonen tydeligere om nøyaktig hva det er de samler inn, at Google forteller hvordan denne informasjonen kombineres mellom de ulike tjenestene, og til slutt at Google angir nøyaktig hvor lenge denne informasjonen lagres.

Det skriver Computer Sweden.

Setter i gang tiltak

Google fikk fire måneder på seg til å svare, men det svaret som nå har kommet inn, duger ikke for EU. Det franske datatilsynet (CNIL), som leder etterforskningen, kaller det hele for et ikke-svar.

- Den 18 februar kan Europas myndigheter for datasikkerhet konstatere at Google ikke leverte noen eksakte og konkrete svar på anbefalingene, skriver CNIL på sin nettside.

Dette innebærer at EU nå kommer til å fortsette etterforskningen. CNIL foreslår en ny arbeidsgruppe som skal koordinere ”undertrykkende tiltak”.

Google Peter Fleischer har ikke kommentert saken, men har i stedet skrevet et langt innlegg på sin blogg, hvor han klandrer EU for å hemme innovasjon.