EU til sak mot Apple

EU til sak mot Apple

Og de store plateselskapene. På en gang

EU-kommisjonen skal ha brukt deler av foregående uke på å utarbeide et dokument om diskriminerende prising, rettet mot fire ikke navngitte plateselskaper og Apple. Kommisjonen mener at Apple og plateselskapene i fellesskap har brutt med bestemmelser om urettmessig prising.

Grunnen er Itunes' varierende priser i Europa.

- Europeere kan bare kjøpe fra Itunes-butikkene i sine hjemland. De møter begrensninger på hvor de kan kjøpe musikken, hvilke priser som gjelder og hvilken musikk som er tilgjengelig, sier kommisjonens talsmann Jonathan Todd til nyhetsbyrået Reuters.

LES OGSÅ: EMI slipper alt fri

EUs gransking av Itunes startet i 2005, med utgangspunkt i at musikken var billigere i Tyskland og Frankrike enn i Storbritannia. Ifølge Apple selv ønsket selskapet en all-europeisk versjon av Itunes, men ble stanset fordi plateselskapene mente dette ikke var juridisk mulig.

Det er usikkert hvilket lys saken vil stå i etter at Apple og EMI i går annonserte at hele EMIs platekatalog skal bli tilgjengelig uten kopisperrer. Men det er ikke nødvendigvis noen sammenheng mellom prispolitikk og det som ble kjent i går.

Sikkerhet