Europa ledende på nettkriminalitet

Europa ledende på nettkriminalitet

Europa eksporterer mest trusler på nett. Sikkerhetseksperter forventer flere lokaliserte nettangrep.

Europa-regionen er nå den største i utviklingen av nettbaserte trusler, ifølge en undersøkelse fra nettsikkerhets-selskapet Trend Micro.

Verdensdelen har i løpet av 2010 passert både Asia og Amerika i mengden nettkriminalitet, og Trend Micro mener økningen blant annet kan skyldes strengere regler i Kina. Her har myndighetene nylig lagt press på lokale nettleverandører for å stanse illegal nettvirksomhet, noe som skal ha bremset ondsinnet aktivitet i landet og tvunget kriminelle til operatører i Øst-Europa.

- Dette er en av grunnene til at mengden spam fra Kina har sunket, sier Trend Micros trusselforskningssjef Jamz Yaneza til v3.co.uk.

- Kina er likevel en av de største spamprodusentene, ved siden av Europa.

Fokus på nye plattformer

Yaneza forventer at nettkriminelle vil fokusere mer på nyere plattformer i månedene som kommer, og anbefaler at man i tillegg til operatørsystemer også lapper individuelle applikasjoner og plug-ins som kan være utsatt for angrep. Han tror også ny maskinvare og smarttelefoner vil være mer utsatt.

- Mitt råd er at brukere bør være mer oppmerksomme og ikke tro man er trygg bare fordi man ikke bruker et av de mest populære systemene, uttaler han.

Spesialtilpassede angrep

Rapporten viser også til en lokalisering av nettangrep. I land som Brasil har botnet- og phishing-angrep blitt utviklet for å være spesielt tilpasset små lokale banker.

- De fleste av botene retter seg mot de letteste målene, og festeparten av disse er lokale banker, forteller Yaneza.

- Mange av disse e-postene skrives bedre av lokale personer.

Les om:

Sikkerhet