Europa størst på søppelpost

Europa størst på søppelpost

Mer enn en tredjedel av verdens søppelpost kommer fra Europa.

35 prosent av all søppelpost som ble sendt i perioden april – juni 2010 hadde sitt utspring i Europa, som dermed går forbi Asia som nå står for 30,9 prosent.

Det går fram av en ny rapport fra sikkerhetsselskapet Sophos for årets andre kvartal.

LES OGSÅ:

Sosial manipulering - slik blir du lurt

Trist

- Det er trist å se at søppelpost som spres via Europeiske datamaskiner stiger, sier teknologikonsulent Graham Cluley i Sophos.

- England, Frankrike, Italia og Polen har alle steget på rangeringen siden begynnelsen av året, sier han.

Sophos advarer i sin rapport om at søppelposten blir stadig mer ondskapsfull. Det er ikke bare reklame for uønskede produkter, men stadig oftere inneholder søppelposten ondsinnet programvare eller linker til ondsinnede nettsider.

LES OGSÅ:

Så mye er kortet ditt verd

Koster tid og penger

Søppelpost utgjør 97 prosent av all e-post som blir mottatt av foretningsvirksomheters e-postservere. Det legger beslag på nettverksressurser og medfører samtidig masse bortkastet tid som går ut over produktiviteten. Søppelpost brukes i stor grad for å selge falske eller ulovlige produkter, og nesten all søppelpost kommer fra datamaskiner som er infisert med ondsinnet programvare (kjent som bots eller zombier) som kontrolleres av cyberkriminelle, heter det i rapporten fra Sophos.

LES OGSÅ:

Frykt er de datakriminelles våpen

USA er verst

Når det gjelder enkeltvise land er USA fortsatt det landet hvor det produseres desidert mest søppelpost, med 15,2 prosent av totalen. Deretter følger India med 7,7 prosent, Brasil med 5,5 prosent, England med 4,6 prosent og Sør-Korea med 4,2 prosent.

- I kampen mot søppelpostsprederne er det svært viktig at brukere kjører oppdaterte sikkerhetsprogrammer, og at man lar være å kjøpe produkter som det reklameres for i søppelpost, sier Graham Cluley.

Les om:

Sikkerhet