Eurosecure klare for Norge

Eurosecure klare for Norge

Ambisjonene for Eset antivirus er skyhøye for det norske markedet.

- Internasjonalt har Eset har klare mål om å komme opp og overgå andre antivirusselskaper. På hjemmebane skal vi puste norske Norman tett i nakken, sier Lasse Maugesten fra Eurosecure, den nordiske distributøren av sikkerhetsprogrammer fra Eset.

1. januar i år åpnet selskapet kontor i Norge, og for tiden teller de beskjedne tre ansatte. Men Maugesten har ambisjoner om å ansette en god slump til med folk i tiden fremover. Selskapet har tro på at Norge er en viktig brikke i den nordiske markedet.

På kundelisten står det allerede flere norske selskaper. Blant annet Ergogroup, Onnet, CBK, Forsvaret, Universitetet i Bergen og Stavanger kommune.

- Vi har et bredt spekter av kunder. Som et artig eksempel er Karis Grillkro en langvarig kunde, sier Maugesten.

Hastighet og tester

Eset har fått drahjelp i markedsføringen via gode resultater i uavhengige tester. For eksempel har de 61 ganger oppnådd 100 prosents skår i testene til Virus Bulletin. Årsaken er antivirusmotoren Threatsence, hevder Maugesten.

- Samme virus kan ha flere signaturer. Når vi legger inn nye virussignaturer, legger vi inn signaturer på selve viruset, varianter av viruset og eventuelt kommende varianter. Dermed kan viruset ligge definert i programmet allerede før det er sluppet, sier han.

Det andre Eurosecure oppgir som et konkurransefortrinn i forhold til andre antivirusprogrammer, er hastigheten. Eset bruker for eksempel 23,5 millisekunder på å skanne én megabyte med data.

- Visse andre programmer stjeler minne og cpu. Jeg kjenner til mange som tar lang lunsj klokka 12, fordi de vet antivirusprogrammet skal skanne da. Eset er laget for minst mulig footprint, sier Maugesten, som slår fast at programmet ikke skal merkes, selv ikke mens det skanner virus.

Assembly

Selskapet ble grunnlagt i 1992, og holder til i den slovakiske hovedstaden Bratislava.Selskapet har hatt en voldsom vekst, og ble i 2008 og 2009 kåret til Slovakias mest vellykede bedrift.

- I Slovakia hadde de ikke råd til å ha de beste pc-ene. Derfor har Eset hele tiden fokusert på ytelse i programmet, sier Maugesten.

Programmet er laget i assemblerspråk for å være effektivt. Også signaturoppdateringene er små i størrelse.

- Vi har blant annet tre shipping-selskaper som kunder. På skipene er det dyrt å kommunisere via satellitt, men de må jo ha antivirus også. Det er noe av grunnen til at de valgte oss, tror norgessjefen.

Ikke full oversikt

Maugesten er ikke sikker på hva markedsandelen er i Norge nå, og heller ikke hva omsetningen ligger på. Årsaken er rett og slett fraværet av Norges-kontor, som har ført til at noen salg har gått rett fra Eset, mens andre salg har gått fra Eurosecures kontor i Sverige.

- Jeg regner med å ha full oversikt om rundt et halvt års tid, sier han.

Men planen er altså likevel å utfordre blant annet Norman til duell. Innen få år skal markedsandelen ligge på ti prosent.

- Vi er i utfordrerposisjon, og da må vi levere over standard for å vinne frem, er budskapet fra Maugesten.

Les om:

Sikkerhet