F-Secure kan redde festen

F-Secure kan redde festen

Slik fungerer sikringsløsningen som kan redde en kjedelig fest. Men det gjelder å ha den rette musikken lagret.

For 600 kroner kan du lagre ubegrenset hos FSecure, men det gjelder bare for én pc. I praksis kan du lagre alt som ligger på pc-ens interne disk. Det er musikken hos F-Secure som kan redde festen ved at den streames ned til vertens pc.

- F-Secure er veldig fokusert på Enterprise, men vi drifter også antivirus for 200 operatører, sier Dag Arne Jerstad, kanalsjef i F-Secure Norway.

Det har medført at F-Secure har et sikkerhetssenter ute i nettet for kontroll av post som kommer fra ulike avsendere.

Verdiøkning for operatørene er et område som F-secure har stor tiltro til. Internet Security 2010 for avansert sikring av forbrukere og automatisk sikkerhetskopiering over nettet er to funksjoner som operatører typisk kan dra nytte av.

Canal Digital tilbyr ekesempelvis sikkerhet for sine kabelkunder. Tilsvarende gjøre Nextgentel og Ventelo.

Sikkerhetskopier

Lagringskapasitet på sikkerhetssenteret tilbys også nå til forbruker med den nye Online Backup.

- Vi vet det er nødvendig at forbrukere skal være trygge på nettet. Vi vil at de skal være sikre med hensyn til sine data, fremhever Dag Arne Jerstad.

Online Backup er et resultat av et oppkjøp av det franske programvareselskapet Steek for rundt 30 millioner Euro. Programvaren tar seg av sikkerhetskopiering av data, post, bilder, musikk og video med fildeling.

Ved oppkjøpet hadde Steek allerede over to millioner brukere siden de hadde samarbeid med selskaper som SFR i Frankrike, Singtel i Singapore, Terra i Spania og Virgin i Storbritannia.

Alternativet til Online Backup er ingen eller egen sikkerhetskopiering. Et eksternt platelager koster typisk fra 700 – 2.000 kroner avhengig av kapasitet. Det er en fornuftig anskaffelse, men vi er ikke metodiske. Vi tar sjelden kopier med jevne mellomrom.

Fornuftig bruk av skyen

Automatisk kopiering som Online Backup bidrar til, er derfor en dyr, men fornuftig investering for mange. For de 600 kronene må betales hvert år du vil sikre dine data.

F-Secure bidrar dermed til en ny ”sky-tjeneste”, arkivering som en tjeneste. De fleste tilbudene på dette området er ganske kostbare hvis behovet er mange GB arkivplass.

- Dataene krypteres på pc-en før de sendes over, fremhever Dag Arne Jerstad.

Les om:

Sikkerhet