F-Secure satser mobilt

F-Secure satser mobilt

F-Secure samarbeider med Toshiba og Sony Ericsson om sikkerhetsløsninger på smarttelefoner.

F-Secure har inngått et samarbeid med Toshiba om leveranse av forhåndsinstallert antivirus for Windows-baserte smarttelefoner i Europa. En pilotutgave av F-Secure Mobile Anti-virus vil ligge forhåndsinstallert i alle Toshiba-smarttelefoner i Europa, slik at brukerne ikke behøver å bruke tid på å finne, kjøpe eller installere en sikkerhetsløsning selv.

– Smarttelefoner er små pc-er og for mange en integrert del av arbeidshverdagen. Synkronisering mellom pc og telefon blir bare mer og mer dagligdags. Derfor er det viktig å ha samme beskyttelsesnivå på smarttelefonen som på pc-en, sier Dag Arne Jerstad i F-Secure Norge i en pressemelding.

LES OGSÅ: Stor test av sikkerhetspakker

Den mobile sikkerhetstjenesten F-Secure Mobile Security skal også gjøres tilgjengelig for Sony Ericssons plattform UIQ, som er et grensesnitt av operativsystemet Symbian. Sony Ericsson skal også utstyre selskapets smarttelefoner med F-Secure Mobile Security.

Sikkerhetspakken for UIQ-telefoner kombinerer antivirusprogram og brannmur. Lignende løsninger er allerede tilgjengelig for operativsystemene S60 og Windows Mobile.

- Vi er veldig godt fornøyd med vårt UIQ-produkt og samarbeidet med Sony Ericsson. F-Secure opplever økende krav til mobile sikkerhetsløsninger, også fra mobiloperatørene, sier Jerstad.

Les om:

Sikkerhet