- Få Mac-brukere opptatt av sikkerhet

- Få Mac-brukere opptatt av sikkerhet

- Svært få Mac-brukere er opptatt av sikkerheten, sier Eurosecures Christian Teien Sørensen og retter en advarsel mot én gruppe han mener er spesielt utsatt.

Christian Teien Sørensen, som representerer antivirus- og sikkerhetsleverandøren ESET i Norge og Norden, synes det er skummelt at Mac-brukerne ikke tenker sikkerhet ettersom det utvikles stadig mer skadelig kode spesielt for Mac.

Størst risiko for bedrifter

- Det er få som er klar over at det finnes komplette sikkerhetsløsninger for virksomheter spesielt utviklet for Mac, sier Sørensen i et pressenotat.

Risikoen for å spre virus og skadelig kode i et heterogent eller blandet it-miljø bestående av Mac-er og pc-er er i dag en reell sikkerhetstrussel mot private brukere og bedrifter.

- Særlig er risikoen stor for virksomheter ettersom trenden går i retning av stadig mer sammensatte miljøer hvor sårbarhetene overføres mellom de ulike plattformene. For mange virksomheter er det derfor spesielt avgjørende å ha tilstrekkelig gode sikkerhetsløsninger isolert sett for hver klient, i tillegg til en helhetlig overordnet sikkerhet avhengig av plattform, sier han.

Brukes i flere miljøer

En av utfordringene med sikkerheten er at Mac-en ofte blir brukt både på jobb og privat.

- Behovet for Mac-brukere er sammensatt. Stadig flere bruker sin private Mac i jobbsammenheng. Dette gjelder ikke bare i kreativt, utøvende arbeid der Mac-er tradisjonelt har vært dominerende, men også stadig flere som i en etablert struktur bruker Mac i jobbsammenheng, forklarer han.

Sørensen håper flere vil få øynene opp for sikkerheten på Mac og innføre tiltak.

- Man er rett og slett nødt til å ta sikkerhetstrusselen på alvor, også på denne plattformen, avslutter han.

Sikkerhet