Facebook-bug rammet millioner

Facebook-bug rammet millioner

Et sikkerhetshull i Facebook førte til epostadresser og mobilnumre tilhørende seks millioner brukere kan ha blitt eksponert.

Facebook kunngjorde på fredag at de i løpet av en periode på et år har hatt problemer med et sikkerhetshull som gjør det mulig for tredjepart å få tak i brukernes epostadresser og mobilnummer. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Ifølge Facebook skal sikkerhetshullet ha rammet seks millioner brukere, men foreløpig skal det ikke se ut til at informasjonen har blitt misbrukt.

- Vi anslår at cirka seks millioner brukere har blitt rammet av en feil som potensielt kan lekke ut epostadresser og mobiltelefonnummer, skriver Facebook i en melding.

Feilen skal ha vist seg hvis en bruker har valgt å arkivere kontoen sin ved å laste ned den lokalt til harddisken sin. I filen som har blitt lastet ned følger også epostadresser og mobilnumre til brukernes ”venner” med, selv om disse vennene har valgt holde kontaktinformasjonen hemmelig.

Facebook sier at feilen har vært tilstede i rundt et år, men at den først ble oppdaget for en uke siden. Problemet er nå løst og ifølge selskapet kommer de til å jobbe hardt for å unngå lignende problemer i fremtiden.

Brukerne som har blitt rammet vil bli kontaktet av Facebook direkte.

Les om: